Historiallinen Masters-voitto – ”Kontinen/Peers yksi parhaista pareista\

6.11.2016  |  16:52

Henri Kontinen teki jälleen suomalaista tennishistoriaa, kun hän voitti nelinpeliparinsa John Peersin kanssa Pariisin ATP Masters -turnauksen. Sinivalkoinen pelaaja ei ole koskaan aiemmin yltänyt yhtä kovatasoisen tenniskilpailun voittoon.

Loppuottelussa Kontinen/Peers kaatoi isäntämaan ykköseksi sijoitetun tähtiparin Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut super-tiebreakin päätteeksi 6-4, 3-6, 10-6. 

– Ranskalainen kotiyleisö ja ykköseksi sijoitettu pari vastassa – ei ollut mikään helpoin paikka Henkalle ja Johnille pelata Masters-finaali. Silti he kestivät paineet mahtavasti, kuten koko kisan ajan. Heillä oli hyvä fiilis päällä, Kontinen/Peersiä Pariisissa auttanut Suomen Davis Cup -kapteeni Kim Tiilikainen kiittelee.

Kontinen/Peers voitti matkalla loppuotteluun kärkiparin toisensa jälkeen, vaikka lähti Masters-kilpailuun sijoittamattomana parina. Pari tavoitteli kirkkainta kruunua myös Shanghain Masters-finaalissa, mutta jäi tuolloin toiseksi. Kaikkiaan vajaan vuoden yhdessä pelannut pari on voittanut neljä kilpailua.

– Pariisissa oli alusta asti kovat panokset. Ensimmäisessä ottelussa ratkesi paikka ATP-finaaleissa ja sen jälkeen kaatui kova pari toisensa jälkeen. Ihan mahtava kilpailu, Tiilikainen hehkuttaa.

– On selvää, että Kontinen/Peers on yksi maailman parhaista nelinpelipareista. Henkan ranking tulee nousemaan tämän voiton ansiosta kympin korville, Tiilikainen arvioi.

Kontinen ja Peers hengähtävät muutaman päivän ennen kuin suuntaavat Lontoossa ensi sunnuntaista alkaen pelattaviin ATP-finaaleihin. He pääsivät kahdeksan parin turnaukseen seitsemänneksi parhaana parina.

Kontinen on juhlinut urallaan 12 ATP-kilpailuvoittoa ja Wimbledonissa sekanelinpelin Grand Slam -mestaruutta.

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Uusi keräys lasten… →