Hietaranta välieriin junioreiden epävirallisessa MM-turnauksessa

10.12.2021  |  20:04  |  Raportit

Porsche Junior Team Finlandin Laura Hietaranta, 17, on edennyt viime vuoden tapaan välieriin alle 18-vuotiaiden epävirallisessa MM-turnauksessa, Orange Bowl, Yhdysvalloissa.

Viime vuonna Hietaranta oli sijoittamaton pelaaja, mutta tänä vuonna junioreiden maailmanlistan 42. on sijoitettu kisan 12. Välieräpaikka on irronnut neljän voiton myötä. Kolme ensimmäistä voittoa tuli yhdysvaltalaispelaajista. Erityisesti kolmannen kierroksen 6-3, 6-3 voitto kahdeksanneksi sijoitetusta Clervie Ngounouesta (maailmanlistan 20.) oli hieno ottaen huomioon, että Hietaranta oli marraskuussa hävinnyt hänelle.

Perjantaisessa puolivälierässä asettui vastaan sijoittamaton kanadalainen Mia Kupres (maailmanlistan 92.). Kupres hallitsi avauserää ja johti jo 5-3. Hietarannan sisukkuus tuli jälleen esille, kun suomalaispelaaja taisteli tiensä tasoihin ja erävoittoon tie-breikin kautta. Toinen erä meni nopeassa tahdissa Kupresin lyöntivalikoiman sanelemana luvuin 6-1. Ottelu sai vielä yhden käänteen ja lähes kolmen tunnin pelaamisen jälkeen pääsi Hietaranta juhlimaan voittoa 7-6, 1-6, 6-2.

– Tiedossa oli tiukka ottelu, sillä meillä on samantyyliset pelitavat. Ottelussa oli paljon pitkiä pisteitä. Tein pisteissä enemmän aloitteita ja sain pidettyä painetta vastustajan puolella, mikä oli avain voittoon, kertoi Hietaranta puolivälierästä.

Neljän parhaan joukossa Hietaranta kohtaa viidenneksi sijoitetun venäläisen Diana Shnaiderin (maailmanlistan 7.). Toisessa välierässä ovat kuudenneksi sijoitettu kroatialainen Petra Marcinko (maailmanlistan 10.) ja sijoittamaton tsekkiläinen Kristyna Tomajkova (maailmanlistan 76.). Hietaranta on myös nelinpelin puolivälierissä yhdessä valkovenäläisen Kristina Dmitrukin kanssa.

– Olemme Shnaiderin kanssa pelanneet vastakkain useasti 14-vuotiaissa, mutta emme lähiaikoina. Hän on vasenkätinen pelaaja, jolla on hyvä kämmenlyönti. Varmasti tulee kova ottelu. Keskityn vaan omiin vahvuuksiin.

Hietaranta ylsi myös viime vuonna välieriin Orange Bowlissa. Suomalaisjuniori tunnistaa itsessään useita parantuneita ominaisuuksia.

– Nykyään pelaan paljon aggressiivisemmin ja haluan hallita pisteitä enemmän kuin aiemmin. Kaikki osa-alueet ovat menneet eteenpäin ja olen myös henkisesti vahvempi.

JA ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | YHDYSVALLAT

Suomalaisittain paras saavutus Orange Bowlissa on Otto Virtasen turnausvoitto vuonna 2018.

Jaa:

Seuraava uutinen: SM-kilpailuiden kärkisijoitetut ja… →