Hietarannalle uran ensimmäinen ITF-ammattilaisturnausvoitto nelinpelissä

16.7.2022  |  13:22  |  Raportit

Laura Hietaranta, 18, juhlii uransa ensimmäistä ITF-ammattilaisturnausvoittoa nelinpelissä Marokossa.

Yli neljän kuukauden kilpailutauolta tosi toimiin palannut Hietaranta (WTA-994) ja Anastasiia Gureva etenivät vastustamattomasti turnausvoittoon palkintoarvoltaan $15,000 massakenttäturnauksessa. Hietarannan lopputalvesta murtama ranne oli kaukainen muisto vain, kun sijoittamaton pari voitti kaikki neljä pelaamaansa ottelua ilman erätappioita.

Loppuottelussa Hietaranta/Gureva kukisti kolmanneksi sijoitetut Marie Mettraux/Federica Prati 6-2, 6-2.

– Nyt on totta kai hyvä fiilis ja ennen kaikkea on kivaa olla takaisin kisakentillä. Finaali oli meiltä hyvä suoritus, jatkoimme aiempien otteluiden tavoin. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikon 18-vuotiaiden EM-kilpailuihin ja sitten on luvassa Savitaipaleen ITF-ammattilaisturnaus, kommentoi Hietaranta.

Hietaranta kertoo, että EM-kilpailuiden jälkeen on tarkoitus pelata vain ammattilaiskisoja ja loppuvuodesta onkin luvassa $15,000 ja $25,000 ITF-kisoja.

Ammattilaiskiertueelle siirtymää tekevälle Hietarannalle oli aikuisten turnaus vasta uran kymmenes. Aiemmin Lappeenrannasta lähtöisin oleva pelaaja oli ollut nelinpelifinaalissa alimmalla ammattilaistasolla – kaksinpelissä paras noteeraus on puolivälieräpaikka.