Henrik Sillanpää ja Emma Laine SM-kisojen ykkössijoitetut

23.6.2014  |  09:52

Yleisten luokkien ulkokenttien SM-kisat käynnistyvät maanantaina karsinnoilla Kulosaaren tenniskentillä, Helsingissä GVLK:n järjestäminä.
Miesten kaksinpeliin ilmoittautui 62 pelaajaa, joten karsintakaavio (32 pelaajaa) tuli täyteen ja seitsemän pelaajaa jäi kisan ulkopuolelle. Karsinnasta kahdeksan nousee – kahdella voitolla – pääsarjan kaavioon, jossa pelaajia on sitten 32. Maanantaina 23.6. pyritään pelaamaan molemmat kierrokset, tarvittaessa joitain karsintaotteluita pelataan vielä tiistaina.
Pääsarja käynnistyy tiistaina. Sen ykkössijoitettu on TaTS:n Henrik Sillanpää, Suomen tasoluettelon kolmonen heti Jarkko Niemisen ja Micke Kontisen jälkeen. Kisan kakkossijoitettu on tasoluettelon kuudes,  Break Pointin Juho Paukku. Muut sijoitetut ovat TaTS:n Lauri Kiiski (3.), Smash-Kotkan Boris Chernov (4.), HVS:n Ristomatti Lanne (5.), LVS:n Jesse Kiuru (6.), KTS:n Juuso Ojanen (7.) ja KarTen Anssi Raasio (8.).
päättyy sunnuntaina 29.6. Varapäivä on maanantaina 30.6.
Micke Kontinen, joka voitti miesten kaksinpelin Suomen mestaruuden ulkokentillä vuosina 2012 ja 2013, ei ole tavoittelemassa kolmatta perättäistä SM-kultaa. Viime vuonna kaksinpelin finaalissa oli Juho Paukku,
jonka edellisestä ulkokenttien Suomen mestaruudesta on seitsemän vuotta.

Naisten kaksinpeliin ilmoittautui 27 pelaajaa; karsinnasta kisan aloittaa seitsemän pelaajaa ja pääsarjaan pääsee neljä pelaajaa yhdellä voitolla.  Naisten pääsarjassa on sitten 24 pelaajaa, joista 20 on päässyt suoraan.
Naisten mestaruuden viime kesänä vienyt Smashin Piia Suomalainen ei voi jalkavamman vuoksi asettua puolustamaan titteliään, mutta 9.6 naisten WTA-rankingissä parhaaksi suomalaispelaajaksi noussut HVS:n Emma Laine nähdään kisassa, samoin vuoden 2012 naisten mestari TaTS:n Tanja Tuomi ja vuoden 2011 mestari Ella Leivo.
Laine on ykkössijoitettu, Leivo kakkonen ja Tuomi vitonen. Kolmossijoitettu on TaTS:n Roosa Timonen ja saman seuran Milka-Emilia Pasanen nelonen. Muut sijoitetut ovat LVS:n Veera Nurmi (6.), HVS:n Lila Humaloja (7.) ja TaTS:n Annika Sillanpää (8.).

Miesten nelinpelin mestaruutta tavoittelee 25 paria ja naisten nelinpelissä on 13 paria.
Sekanelinpeliin ilmoittautui vain kaksi paria, joten luokkaa ei pelata.

Kaksinpelien karsinta- ja pääsarjojen kaaviot on julkaistu Ässä, jossa on myös otteluiden alkamisajat. Nelinpelien kaaviot tulevat sinne heti, kun ne on arvottu.
Kisan aikana tulosseuranta on Ässässä.
Kisoilla on myös omat Facebook-sivut, joihin linkki alla.

 

Henrik Sillanpää

Emma Laine

Jaa:

Seuraava uutinen: Eklundille tappio avausottelussa… →