Henri Kontinen teki jälleen tennishistoriaa – ATP-finaalipaikka lähellä

16.10.2016  |  12:11

 

Henri Kontinen teki suomalaista tennishistoriaa pelaamalla ATP Masters -turnauksen loppuottelussa. Kontinen ja hänen australialainen parinsa John Peers hävisivät kuitenkin ottelun vahvasti pelanneelle Yhdysvaltain kaksikolle John Isner/Jack Sock 4-6, 4-6.

Siitä huolimatta Kontinen/Peers kuittasi Shanghaissa 600 pistettä ja kipusi ATP-finaalien Doubles race -listalla seitsemännelle sijalle. Kahdeksan parasta paria pelaa finaaleissa Lontoossa marraskuussa.

– Isner ja Sock syöttivät ja pelasivat hyvin. Kisa oli meiltäkin ihan hyvä. 

– Saimme tärkeät pisteet Lontoota ajatellen, mutta meillä on kaksi kilpailua kuitenkin vielä jäljellä. Yritämme pelata niissä hyvin, ja sitten nähdään, jatkuuko kautemme finaaleissa, Kontinen kommentoi.

Kontinen/Peers pelaa viikon päästä Baselin ATP 500 -kilpailussa ja sen jälkeen Pariisin ATP Mastersissa. Pari on voittanut yhdessä kolme turnausta tänä vuonna. Kontisella ATP-voittoja on yhteensä 11 (vuonna 2016 viisi).

Suomalaispelaajia ei ole aiemmin nähty ATP-finaaleissa, joten Kontinen tekisi sinne yltäessään niin ikään sinivalkoista historiaa.

 

Henri Kontinen ATP:n sivuilla: http://www.atpworldtour.com/en/players/henri-kontinen/ka80/overview

Jaa:

Seuraava uutinen: HVS-Tennis ja Smash-Tennis… →