Henri Kontinen Ranskan avointen voittoon

7.6.2008  |  15:50

Poikien nelinpelin toinen suomalainen Grand Slam-voittaja

Henri Kontinen ja Christopher Rungkat ottivat luvuin 6-0, 6-3 Ranskan avointen poikien nelinpelin loppuottelussa voiton Saksan Jaan-Frederik Brunkenista ja Australian Matt Reidistä.
Ensimmäinen erä kesti ainoastaan 18 minuuttia. Toisen erän neljässä ensimmäisessä pelissä jokainen menetti vuorollaan syöttönsä, mutta sen jälkeen Kontinen ja Rungkat saivat jälleen otteen käsiinsä ja mursivat erän viidennessä pelissä Brunkenin syötön.  5-2 johtoasemassa Kontisella ja Rungkatilla oli jo 15/40 johto Reidin syötössä, mutta vastustajat selvittivät ottelupallot. Henri Kontisella oli 5-3 tilanteessa kunnia syöttää erä- ja otteluvoitto. Pari ei menettänyt tuossa pelissä pistettäkään. Toinen erä kesti 28 minuuttia, joten loppuottelun kokonaiskesto oli vain 46 minuuttia.
Henri Kontinen on toinen suomalaisjuniori, joka on voittanut Grand Slam -turnauksen poikien nelinpelin. Viime vuonna Australian avoimissa Harri Heliövaara voitti yhdessä skotti Graeme Dycen kanssa poikien nelinpelin. Loppuotteluissa ovat heidän lisäkseen olleet Olli Rahnasto yhdessä Romanian Mihnea Nastasen kanssa vuonna 1983 Wimbledonissa sekä Jarkko Nieminen Wimbledonissa vuonna 1999 parinaan Todor Enev Bulgariasta.
Tyttöjen kaksinpelin voitti Birgitta Lindström vuonna 1966 Wimbledonissa ja poikien kaksinpelin Jarkko Nieminen US Openissa vuonna 1999.

Seuraava uutinen: Suomalaiset Gausdalissa… →