Henri Kontinen polven tähystykseen

27.9.2011  |  13:39

Henri Kontinen
Kuva: Jouko Siro 

 Reilu viikko sitten Barona Areenassa, Espoossa Suomen voittoisassa Davis Cupin Puola -ottelussa kaksin- ja nelinpelissä loistanut Henri Kontinen joutuu polven tähystysleikkaukseen. Ennen Puola-ottelua ja sen jälkeen tehdyissä useissa tutkimuksissa oli edelleen havaittavissa sama ns. ”hyppääjän polvi -vamma” Henrin vasemmassa polvessa. Polvi on vaivannut häntä jo noin 1,5 vuoden ajan. Monista erinäisistä kuntoutuksista huolimatta vamma ei ole alkanut merkittävästi parantua, ja se on välillä rajoittanut huomattavastikin Henrin harjoittelua ja kilpailemista.

”Seuraavan ison askeleen ottaminen edellyttää ehdottomasti mahdollisuutta pelata pidempi jakso terveenä ja kivuttomana”, toteaa Henri Kontinen. ”Päädyin kyseiseen ratkaisuun, vaikka olisin särkylääkkeiden avulla ja joitain kisaviikkoja väliin jättämällä jotenkin pystynyt pelaamaan kauden loppuun.”
”Tunnen ja tiedän, että kykenisin niin paljon parempaan, jos vain saisin treenata ja pelata kivuttomana.”

Tämän viikon keskiviikkona tehtävän toimenpiteen suorittaa alalla kansainvälisestikin arvostettu ortopedi Eero Hyvärinen. Arvio kuntoutus- ja toipumisjakson pituudesta tiedetään tarkemmin vasta itse leikkauksen jälkeen.

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Piirtola koki tappion… →