Helsinki Open: Haavistolle ja Alkiolle villit kortit kaksinpelin pääsarjaan

16.2.2024  |  07:01  |  Ennakot

Ella Haavisto ja Aino Alkio saivat villit kortit kaksinpelin pääsarjaan Helsinki Openissa. Uusi ammattilaisturnaus pelataan Talin Tenniskeskuksessa 26.2.-3.3.

OSTA LIPUT | TIKETTI.FI
TAPAHTUMASIVU

Joulukuussa sisäkenttien SM-kultaa voittanut Alkio ja kesällä ulkokenttien mestaruutta juhlinut Haavisto ovat innoissaan tulevasta kotiturnauksesta.

”On mahtavaa päästä pelaamaan pääsarjaan kotikisassa. Odotan kisaa innolla, siitä tulee varmasti oikein hieno tapahtuma”, kommentoi Alkio.

”Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee katsomaan kisoja. Uskon, että turnauksessa tulee olemaan hyviä matseja. Olen treenannut viime kuukausina todella laadukkaasti fysiikkaa ja lajia, joten pelikuntoni tuntuu hyvältä. Lähden hyvällä itseluottamuksella taistelemaan jokaisesta pisteestä”, sanoi Haavisto.

Haavisto, 21, on tuttu näky naisten maajoukkueessa viimeisten vuosien aikana ja tällä hetkellä hän löytyy maailmanlistalta lukemasta 1066. Haavisto kertoo unelmakseen TOP100-sijoituksen maailmassa ja pelaamisen grand slam -kisoissa. Lähitulevaisuudessa Haavisto kertoo pelaavansa Helsinki Openin lisäksi niin kansallisia huipputapahtumia kuin kansainvälisiä ammattilaiskisoja.

”Lähden kiertämään Helsinki Openin jälkeen aktiivisesti W15- ja W35-kisoja. Tavoite on päästä kärkisijoille turnauksissa ja nostaa sitä kautta rankingia ja pelata sen jälkeen isompia kisoja.”

23-vuotias Alkio omaa kokemusta Yhdysvaltojen yliopistotenniksestä. Viime elokuusta lähtien on hän pelannut seitsemässä ITF-ammattilaisturnauksessa, joissa saavutuksina on karsintojen läpäisy kahteen otteeseen.

”Tavoitteena tälle vuodelle on pelata paljon ITF ammattilaiskisoja, joten tämä mahdollisuus pelata Talissa on erittäin hyvä alku kevätkaudelle.”

Pääsarjassa nähdään myös villin kortin saanut Laura Hietaranta ja Anastasia Kulikova. Hietarannan ja Kulikovan kaksinpelien avausottelut pelataan keskiviikkona 28.2. klo 17.30 alkaen. Osta lippusi tapahtumaan Tiketistä.

TURNAUSAIKATAULU
Maanantai 26.2. – päiväsessio klo 10.00 | kaksinpelin karsinnan 1. kierros
Tiistai 27.2. – päiväsessio klo 10.00, iltasessio klo 17.30 | karsintafinaalit, kaksin- ja nelinpelin 1. kierros
Keskiviikko 28.2. – päiväsessio klo 10.00, iltasessio klo 17.30 | kaksin- ja nelinpelin 1. kierros
Torstai 29.2. – päiväsessio klo 11.00, iltasessio klo 17.30 | kaksinpelin 2. kierros ja nelinpelin puolivälierät
Perjantai 1.3. – päiväsessio klo 12.00, iltasessio klo 17.30 | kaksinpelien puolivälierät ja nelinpelin välierät
Lauantai 2.3. klo 13.00 – kaksinpelin välierät, nelinpelin loppuottelu
Sunnuntai 3.3. klo 13.00 – kaksinpelin loppuottelu

*Lippuja on myynnissä tiistai-perjantai iltasessioihin, jotka alkavat klo 17.30 alkaen, sekä viikonlopun otteluihin keskuskentälle. Sivukenttien otteluita ja päiväsessioita pääsee seuraamaan veloituksetta. Järjestäjä pidättää oikeuden aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 7/2024 – →