Helsingin Taivallahden Tennistorstai liikutti koululaisia

5.6.2019  |  12:37  |  Seurat

HVS-Tennis ja Taivallahden peruskoulu järjestivät koululaisille mahdollisuuden pelata tennistä koulupäivien aikana. Tennistorstai liikutti ja tutustutti lapsia tennikseen kevään ajan.

HVS ja Taivallahden peruskoulu ovat tehneet yhteistyötä jo pidemmän aikaa. Jo aiemmin HVS oli lahjoittanut koululle minitennisvälineitä ja koulun pihalle on myös maalattu tenniskenttiä, joilla lapset voivat pelata koulupäivien aikana. Välinelahjoituksissa on ollut mukana LähiTapiola, joka on Suomen Tennisliiton Street Tennis -kiertueen kumppani.

– HVS on järjestänyt kaikille 1.-2. luokkalaisillemme ja muillekin luokille pihatennistunteja, joten huhtikuussa käyntiin polkaistu Tennistorstai oli luonteva jatkumo. Toiminnasta vastasi yhdeksän oppilaan Tennistorstai-tiimi, jonka HVS:n valmentajat perehdyttivät tehtävään. Koulumme LiikkuvaKoulu-tiimi tuki ja innosti Tennistorstai-tiimiä ja opettajia mahdollistamaan toimintaa, kertoi opettaja Pirjo Tuuri.

Tuuri kertoo, että Tennistorstai otettiin heti alusta pitäen erinomaisesti vastaan. Koululta kerrotaan kenttien olleen jatkuvasti täynnä ja pallottelun riemun olleen käsinkosketeltavaa säässä kuin säässä.

– Aikuisen näkökulmasta on erityisen hienoa, että Tennistorstai on saanut myös muuten sisätiloissa puhelimet käsissä viihtyvät 7.-9. luokkalaiset ulos ja pelaamaan. Torstaita odotettiin ja sitä ehdotettiin toteutettavaksi myös muinakin päivinä.

Myös oppilaat kiittelivät Tennistorstai-konseptia.

– Tennistorstaita oli kiva kokeilu. Oli myös kiva huomata, että siellä oli pelaamassa sellaisia jotka harrastaa ja myös sellaisia jotka ei harrasta ja ei ole pelannut tennistä ennen. Tenniksestä tekee mukavaa kaverit ja yhteishenki, joka syntyy pelatessa ystävien kanssa. Myös turnaukset ja pelit ovat kivoja, kun niissä saa haastaa itseään, sanoi 7. luokkalainen Jani.

– Itse pidin erittäin paljon tästä kokeilusta! Oli hauska nähdä miten eri luokilla olevat oppilaat pelasivat kaikki tennistä samaan aikaan ja kaikilla näytti olevan hauskaa! Omasta mielestäni tenniksestä tekee kivan liikunta, strateginen pelaaminen ja se ettei sen pelaamiseen välttämättä tarvitse mitään muuta kuin mailan, pallon ja seinän, kertoi 9. luokkalainen Dani.

– Tennistorstai on kiva, kun sinne tulee paljon ihmisiä, sanoi 5. luokkalainen Lola.

– Tenniksessä saat aina haastetta. Tennis ei ole samanlainen kun muut urheilulajit. Itse olen tykännyt, että on ollut mahdollisuus välitunneillakin pelata tennistä, jatkoi 5. luokkalainen Ida.

Jaa:

Seuraava uutinen: Sporttitetti – Suomen… →