Helisten ja Heliövaara EYOF-kisaan

28.6.2005  |  11:35

Tenniskin nuorten olympiafestivaalissa 2.-9.7.

Euroopan nuorten olympiafestivaalin (EYOF) kesäkisat käydään 2.-9.7.2005 Lignano Sabbiadorossa, Italiassa. Kahdeksansiin kesäkisoihin osallistuu 3000 nuorta urheilijaa ja joukkueen jäsentä 48:sta Euroopan maasta, Suomi lähettää 70 urheilijan joukkueen. Taustahenkilöt ja tuomarit mukaan lukien Suomen joukkueen koko on 88 henkilöä. Tenniksessä Suomea edustavat Emma Helisten ja Harri Heliövaara, joukkueen johtajana on Pasi Kinnunen.
Tenniksen lisäksi Lignanon olympiafestivaalissa kilpailulajeina ovat jalkapallo, judo, koripallo, käsipallo, lentopallo, melonta, pyöräily, telinevoimistelu, uinti ja yleisurheilu. Joukkuelajeista Suomella on osallistumisoikeus jalkapalloon. EYOF-lajiohjelma vaihtelee hieman kisajärjestäjästä riippuen.

Euroopan nuorten olympiafestivaalit, European Youth Olympic Festivals (EYOF) on Euroopan kansallisten olympiakomiteoiden (EOC) luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma eurooppalaisille 14-18-vuotiaille urheilijoille. Festivaalit järjestetään kahden vuoden välein parittomina vuosina, sekä kesä- että talvilajeissa.

Vuoden 2005 talvikisat olivat Montheyssa, Sveitsissä ja edelliset kesäkisat 2003 Pariisissa. Vuonna 2001 talvikisat järjestettiin Vuokatissa ja Kajaanissa, jolloin tapahtuma oli vielä olympiapäivät nimellä. Myös kesäkisat järjestetään tulevaisuudessa Suomessa, sillä vuoden 2009 kisojen isännöinti on myönnetty Tampereelle.
Suomi on lähettänyt joukkueen jokaiseen EYOF/EYOD -kisoihin niiden perustamisvuodesta 1991 lähtien. Suomen joukkueen nimeää Olympiakomitea lajiliittojen esityksestä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Tytöt 14v lohkonsa… →