Heliövaaralle tappio loppuottelussa, Virtanen tippui välierissä

17.10.2020  |  19:15  |  Raportit

Heliövaaran kolmas peräkkäinen loppuottelu päättyi tappioon

Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-128) ja Zdenek Kolar (ATP-227) pelasivat tänään Portugalin challenger-turnauksen loppuottelussa Roberto Cid Subervia (ATP-220) ja Goncalo Oliveiraa (ATP-285) vastaan. Suomalais-tsekki pari koki finaalissa tiukan tappion lukemin 6-7(5) 6-4 4-10.

Ensimmäinen erä ei lähtenyt suomalaisittain toivotulla tavalla liikkeelle. Cib Subervi/Oliveira pääsivät johtoon erän alussa syötönmurron turvin. Heliövaara/Kolar pari ei kuitenkaan kauaa olleet takaa-ajajina, kun he onnistuivat ottelun neljännessä pelissä murtamaan Cib Subervi/Oliveira parin syötön ja tasoittamaan tilanteen lukemiin 2-2. Erä jatkui tasaisissa merkeissä ja molemmat parit pitivät omat syöttövuoronsa erän loppuun asti. Heliövaaralla ja Kolarilla oli erässä murtopalloja sekä kaksi eräpalloa 6-5 tilanteessa, mutta suomalais-tsekki kaksikko ei niitä onnistunut hyödyntämään. Näin avauserän ratkaisu nähtiin tie breikissä.

Cib Subervi ja Oliveira pari nappasivat tie breikin ensimmäisen pisteen eivätkä luopuneet johtoasemastaan sen jälkeen Pari pääsi syöttämään erävoitosta 6-4 tilanteessa, jonka Heliövaara ja Kolar onnistuivat vielä pelastamaan, mutta portugalilaisen Oliveiran erinomainen kämmenohitus ratkaisi parille ensimmäisen erän seuraavassa pisteessä. Avauserän lukemat olivat 7-6(5).

Kuva: Lisboa Belém Open

Toinen erä oli yhtä tasainen, mitä ensimmäinenkin. Kumpikaan pareista ei keventänyt tahtia. 4-4 tilanteeseen asti edettiin ilman syötönmurtoja, jonka jälkeen ensimmäisenä iski Heliövaara/Kolar. Murtopallossa tsekkipeluri onnistui syötönpalautuksessa ykkösruudusta erinomaisesti, kun kämmenlyönti suuntautui linjaa pitkin ohi verkolla majailleen Cib Subervin. Seuraavaksi pari syötti erävoitosta ja onnistui viemään sen nimiinsä 6-4.

Turnausvoitto ratkaistiin kahden tasaisen erän jälkeen ottelu tie breikissä. Cib Subervi/Oliveira pari palasi tie breikkiin sisuuntuneena toisen erän tappiosta. He esittivät vahvoja otteita ja pitivät tiukasti kiinni omista syötöistään. Lopulta tie break ja ottelu päättyi numeroin Cib Subervi/Oliveira parille 7-6(5) 4-6 10-4.

Finaali oli Heliövaaran kolmas kolmen viikon sisään. Suomalainen onnistui voittamaan Italian challenger-turnauksen kaksi viikko sitten Szymon Walkowin kanssa ja viime viikolla Heliövaara ja Alex Lawson kokivat tappion Barcelonan challenger-turnauksen finaalissa.

ATP CHALLENGER | PORTUGALI

Virtasen tie Ranskan ITF-turnauksessa tuli päätökseen

Otto Virtanen (ATP-731) koki tappion $25,000 ITF-turnauksen välierissä Ranskassa hollantilaista Igor Sijslingia (ATP-290) vastaan. Suomalainen, joka selvitti tiensä turnaukseen karsintojen kautta, hävisi välierän lukemin 6-7(4) 3-6.

Virtanen sai otteluun lentävän lähdön, kun suomalainen onnistui pitämään oman syöttönsä ja murtamaan hollantilaisen syötön heti toisessa pelissä. Suomalaisen 2-0 johto ei kuitenkaan kestänyt pitkään, kun kokenut Sijsling mursi Virtasen syötön takaisin heti seuraavassa pelissä. Siitä eteenpäin molemmat pelaajat pitivät omat syöttönsä suoraviivaisesti. Välierän ensimmäinen erä ratkaistiin tie breikissä, jonka hollantilainen voitti lukemin 7-4.

Sijsling jatkoi virettään toiseen erään. Hollantilainen siirtyi heti alussa syötönmurron turvin jo 3-0 johtoon. Virtanen ei enää tappioasemasta onnistunut kamppailemaan itseään mukaan otteluun. Lopulta välierä päättyi lukemin 7-6(4) 6-3 Igor Sijslingin eduksi.