Heliövaara valmiina ATP Finaaleihin – ”Lähdemme hakemaan kisavoittoa”

11.11.2022  |  07:00  |  Ennakot

Viime viikon Pariisin Masters 1000 -kilpailun voitolla puolivälierissä Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool varmistivat paikkansa kauden päättävään turnaukseen, ATP Finaaleihin. Kilpailuun pääsee mukaan kauden kahdeksan parasta paria. Heliövaara ja Glasspool ovat tehneet kauden aikana nopeaa nousua maailman nelinpelin eliittiin.

Heliövaara ja Glasspool aloittivat kauden selvästi kärjen takaa. Tammikuun alkaessa suomalaisen ranking-sijoitus oli 64. ja britti Glasspoolin 78. Nousu kohti kärkeä käynnistyi kuitenkin väkevästi Australian kiertueen jälkeen. Samalla pelaajien ranking koheni ja paikkoja aukesi ATP-kilpailuihin paremmin.

Parin ensimmäinen Masters-turnauspaikka aukesi monen vaiheen kautta keväällä Roomassa, ja siellä kaatui sen hetken maailman ykköspari Rajeev Ram/Joe Salisbury. Massakausi jatkui erinomaisesti, kun Heliövaara/Glasspool ylsivät Ranskan avoimissa puolivälieriin ja myöhemmin Hampurin ATP500-kilpailussa nappasivat uransa isoimman turnausvoiton. Kesä päättyi US Openin puolivälieriin ja syksyllä vahva vire jatkoi hallikisoissa.

Ennen kauden viimeistä turnausta, ATP Finaaleja, Heliövaara ja Glasspool ovat saavuttaneet yhteensä seitsemän finaalipaikkaa ATP-kiertueella. Saldona on yksi turnausvoitto kesältä Saksasta.

Tavoitteet korkealla ATP Finaaleissa

Kuva: Corinne Debreuil

Heliövaara ja Glasspool varmistivat paikkansa Torinossa viimeisellä mahdollisella viikolla. Kauden alkaessa harva uskoi parin nousevan maailmankärkeen samanlaisella vauhdilla. Heliövaara itse kertoi pääsyn ATP Finaaleihin olleen onnistuminen, mutta se ei estä korkeita tavoitteita kisaan.

– Onhan tähän ATP Finals -turnaukseen mukaan pääsy itsessään ollut jo valtava onnistuminen. Mutta nyt kun ollaan mukana, niin ei tietysti tyydytä siihen. Tiedämme pystyvämme voittamaan jokaisen vastustajan, joten lähdemme hakemaan kisavoittoa tottakai. Kuten nykyään on realistista ihan kisassa kuin kisassa, kertoi Heliövaara juuri tuoreeltaan Torinoon saapuessa.

Kysyttäessä Heliövaaralta poikkeaako valmistautuminen kisaan kauden muista niin vastaus on selkeä.

– Toistaiseksi valmistautuminen tähän kisaan on sujunut kuten muihinkin. Toki menemme ajoissa paikalle ja mukanani on vähän tavallista isompi tiimi, mutta ei mielestäni tavallinenkaan valmistautumisemme ole ollenkaan hassumpi kuten tämän kauden 1. kierrosten matsien tilasto näyttää. Luotetaan siis omiin juttuihimme, kertaili Heliövaara.

Heliövaara/Glasspool avaavat turnauksen

ATP Finaalien lohkot arvottiin torstaina. Heliövaara ja Glasspool arvottiin punaiseen lohkoon (Red Group). Lohkon kärkisijoitettuja ovat koko turnauksen toiseksi sijoitetut Rajeev Ram ja Joe Salisbury. Lohkon täydentää Marcelo Arevalo/ Jean-Julien Rojer ja Marcel GranollersHoracio Zeballos. Alkulohkossa kaikki parit pelaavat toisiaan vastaan ja kaksi parhaiten sijoittunutta etenevät semifinaaleihin.

ATP FINAALIT | TORINO

Heliövaara ja Glasspool saavat kunnian pelata koko kauden päättävän turnauksen avausottelussa, kun suomalais-brittiläinen pari kohtaa sunnuntaina klo 12.30 alkavassa ottelussa Arevalo/Rojer parin. Heliövaara on intoa täynnä ja lupaa antaa kaikkensa.

– Kyseessä on kauden viimeinen kisa, joten nyt on lupa ottaa kaikki irti kehosta mitä lähtee, päättää Heliövaara.

Heliövaara on kautta aikojen toinen suomalainen kauden päättävässä ATP Finaali -turnauksessa Henri Kontinen lisäksi. Kontinen ylsi turnauksen voittoon kahdesti vuosina 2016 ja 2017.

Jaa:

Seuraava uutinen: Aktian ja Tennisliiton… →