Heliövaara/Ruusuvuori loppuotteluun Hollannissa: ”Hyvällä fiiliksellä finaaliin”

19.7.2019  |  16:38  |  Raportit

Harri Heliövaaran ja Emil Ruusuvuoren hienot otteet jatkuivat ATP Challenger -turnauksessa Hollannissa vieden kaksikon sunnuntaiseen loppuotteluun.

Ensimmäistä kertaa ammattilaiskiertueella parina pelaavat Heliövaara (nelinpelin ATP-191) ja Ruusuvuori (nelinpelin ATP-295) etenivät välieriin kahdella vakuuttavalla voitolla – lue lisää täältä. Puolivälierän jälkeen Heliövaara kertoi parin pelityylien sopivan hyvin yhteen tiivistäen pelistrategian seuraavasti.

– Emil hoitaa tosi hyvin takakentän ja minä yritän pitää verkon hallussa.

Perjantaisessa välierässä neljänneksi sijoitettuja suomalaisia vastaan asettuivat sijoittamattomat saksalaiset Andre Begemann (nelinpelin ATP-141)/Julian Lenz (nelinpelin ATP-709). Begemann on ollut parhaimmillaan nelinpelin maailmanlistalla 36. ja on juhlinut myös neljästi nelinpelin turnausvoittoa ATP-kiertueella vuosina 2012-2014.

Välierä lähti suomalaisittain heikosti liikkeelle saksalaisten heti murrettua Ruusuvuoren syötön. Erässä nähtiin vielä yhdet murrot per pari, mikä tiesi avauserän menemistä saksalaisille luvuin 6-4. Toisessa erässä kentälle astelivat sisuuntuneet suomalaiset ja erä menikin nopeassa tahdissa Heliövaaralle ja Ruusuvuorelle 6-1. Ottelutiebreikissa Begemann/Lenz pääsivät yrittämään kahdesti ottelun päättämistä tilanteessa 9-7. Ensin Lenz teki kaksoisvirheen ja toisen ottelupallon suomalaiset selvittivät Begemannin tehtyä helpohkon rystyvirheen. Lopulta Heliövaara/Ruusuvuori tuulettivat otteluvoittoa ja finaalipaikkaa eräluvuin 4-6, 6-1, 13-11.

– Tekee kyllä hyvää ottaa voitto näinkin tiukasta matsista. Vastustajat aloittivat vahvasti, mutta päästiin onneksi syötöllä paremmin mukaan toisessa erässä. Ottelutiebreakissa homma oli taas ihan yksittäisistä pisteistä kiinni, mutta onneksi kääntyi nyt meille. Syötöissä oltiin tosiaan vahvoja ja viimeistely juuri sen hitusen verran parempaa lopussa kuin vastustajilla. Hyvällä fiiliksellä finaaliin, kommentoi Heliövaara.

– Harrilta löytyy sen verran kokemusta, että hyvää taktiikkaa ja vinkkejä tulee tarvittaessa. Tähän mennessä olemme pystyneet pelaamaan omien vahvuuksien kautta ilman sen kummempaa vastustajien analysointia, jatkoi Ruusuvuori.

Loppuottelu on vuorossa sunnuntaina ja siinä vastaan asettuu joko kolmanneksi sijoitetut intialaiset N Vijay Sundar Prashanth/Vishnu Vardhan tai hollantilaiset Jesper De Jong/Ryan Nijboer.

Turnaus on palkintoarvoltaan 46,600 euroa ja se pelataan massakentillä.

Viimeisin suomalaispari, joka on juhlinut nelinpelin turnausvoittoa ATP Challenger -tasolla on Heliövaara/Henri Laaksonen, jotka voittivat turnaukset viime kesänä Ruotsin Båstadissa ja Yhdysvaltojen Charlottesvillessa. Tätä ennen ATP- ja ATP Challenger -tasolla on juhlinut Henri Kontinen ja Jarkko Nieminen, jotka voittivat ATP-turnauksen Kitzbühelissa ja ATP Challenger -turnauksen Helsingissä vuonna 2014.

KAAVIOT
LIVESTREAM

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 29/2019 – →