Heliövaara/Patten Wimbledonin finaaliin! – ”Koko kahden viikon teemamme on ollut laskea jäljellä olevat voitettavat ottelut: nyt on enää yksi”

11.7.2024  |  18:17  |  Raportit

Kuva: LTA

Harri Heliövaara ja Henry Patten pelaavat Wimbledonin nelinpelin mestaruudesta. Heliövaaralle nelinpelin grand slam -finaali on ensimmäinen ja hän on myös ensimmäinen suomalainen aikuisten nelinpelifinaalissa legendaarisessa turnauksessa. Henri Kontinen voitti sekanelinpelin 2016 ja oli finaalissa 2017 Wimbledonissa.

Heliövaaran ja Pattenin unelmaturnaus jatkui myös välierävaiheessa, kun he voittivat yhdeksänneksi sijoitetut Neal Skupskin ja Michael Venuksen 6-4, 7-6(1). Suomalais-brittipari avasi erinomaisesti murtamalla vastustajiensa avaussyöttövuoron. Heliövaara/Patten pitivät tehokkaasti huolta syöttövuoroistaan voittamalla kaikki pisteet ykkössyöttöjensä takaa ja häviämällä vain kolme pistettä kakkossyötöillään, eli vastustajille ei annettu murtomahdollisuuksia, mikä tarkoitti erävoittoa 6-4.

Toisessa erässä ei murtoja nähty, joten ratkaisu haettiin tie-breikistä. Ennen tätä katkaisupeliä olivat parien tie-breaktilastot kisassa seuraavat: Heliövaara/Patten 4/0 ja Skupski/Venus 3/2. Heliövaara/Patten piti puhtaan tilastonsa ja eteni Wimbledonin loppuotteluun.

”Finaalipaikka Wimbledonissa on totta! Välierä oli niin kliininen suoritus meiltä kuin vaan voi olla. Ei murtaminen ikinä ole ruoholla helppoa, saimme vain yhden murron, mutta meillä ei ollut syötöissämme hädän päivää ja pelasimme mielettömän tie-breikin. Osoitimme olevamme yksinkertaisesti parempia”, kommentoi Heliövaara.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Heliövaara fiilisteli Wimbledonin turnausta ja välieräkenttänä toiminutta ykköskenttää.

”Nautin ensimmäisistä lyönneistä lähtien, varsinkin kun lähti niin hyvin liikkeelle. Finaaliin kenttä taitaa kasvaa vielä isommaksi, eli maaginen keskuskenttä.”

Loppuottelussa lauantaina Heliövaara/Patten saa vastaansa 15. sijoitetun australialaisparin Max Purcell/Jordan Thompson, jotka voittivat välierässään ykköseksi sijoitetut Marcel Granollers/Horacio Zeballos 6-4, 6-4. Purcell on Wimbledonin nelinpelimestari vuodelta 2022.

”Aika tiukka pari tulee finaalissa vastaan. He ovat älyttömän hyviä syöttäjiä ja palauttajia, eli odotan erilaista matsia kuin välierässä, jossa pääsimme uskomattoman hyvin dominoimaan syötöillämme. Se ei tule olemaan helppoa ausseja vastaan. Meillä on kuitenkin kuviot selvillä, ei tarvitse paljoa muutella; annetaan vaan palaa. Koko kahden viikon teemamme on ollut laskea jäljellä olevat voitettavat ottelut: nyt on enää yksi.”

Heliövaara yrittää kirjoittaa nimensä suomalaisten nelinpelin grand slam -turnausvoittajien listaan yhdessä Henri Kontisen kanssa. Kontinen juhli nelinpelititteliä Australian avoimissa 2017.

SUOMALAISET GRAND SLAM -TURNAUSVOITTAJAT

 

Aikuiset
Harri Heliövaara, US Open sekanelinpeli 2023
Henri Kontinen, Australian avointen nelinpeli 2017
Henri Kontinen, Wimbledonin sekanelinpeli 2016

 

Juniorit
Otto Virtanen, Wimbledonin nelinpeli 2018
Henri Kontinen, Ranskan avointen nelinpeli 2008
Harri Heliövaara, Australian avointen nelinpeli 2007
Jarkko Nieminen, US Openin kaksinpeli 1999
Birgitta Lindström, Wimbledonin kaksinpeli 1966

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 28/2024 – →