Heliövaara/Patten jälleen finaaliin ATP-tasolla, voittoputki jo 11 ottelua – ”Voittoja tuntuu nyt tulevan meidän suuntaan, makea tilanne”

20.4.2024  |  14:22  |  Raportit

Harri Heliövaaran ja Henry Pattenin unelma-alku yhteistyölleen jatkuu jatkumistaan. Nyt kaksikko otti jo 11 perättäisen voittonsa ja eteni kolmanteen perättäiseen loppuotteluunsa ATP-turnauksessa Romaniassa.

Kolmanneksi sijoitettu suomalais-brittipari eteni välieriin ilman erätappioita. Puolivälierässä Patten sai tuulettaa voittoa entisestään paristaan portugalilaisesta Francisco Cabralista, kun Heliövaara/Patten vei voiton parista Cabral/Aleksandr Nedovyesov 7-6(6), 6-4.

Välieräottelusta muodostui tiukka koitos, jossa hollantilaiset Sander Arends/Matwe Middelkoop veivät ensimmäisen erän. Heliövaara/Patten taisteli tiensä otteluun viemällä toisen erän tie-breikissä. Heliövaaran ja Pattenin voittoputki näytti katkeavan ottelu-tie-breikissä, kun vastustajat karkasivat 7-2 johtoon. Lopulta kovan itseluottamuksen suomalais-brittipari kuitenkin kaivoi tiensä ylös ja finaaliin erin 4-6, 7-6(4), 10-8.

”Voittoja tuntuu nyt tulevan meidän suuntaan, makea tilanne. Välierä oli vaikea ottelu, en missään nimessä pelannut erityisen hyvin ja vastustajat tekivät meidän olon epämukavaksi. Emme murtaneet heitä kertaakaan, mutta silti voitimme ottelun. Se kertoo jotain meidän sitkeydestä. Nousu ottelu-tie-breikissä oli jo vähän epätodennäköistä, mutta uskomattoman hienosti jaksoimme uskoa nousuun”, kommentoi Heliövaara.

Romaniassa viikkoa on häirinnyt sateet, joka on Heliövaaran mukaan asettanut omat haasteensa.

”Kentät ovat tosi pehmeät ja virhepomppuja tulee valtavasti, mikä tekee erityisesti syötönpalautuksesta tavallista vaikeampaa. Se kuuluu kuitenkin asiaan, tulee sopeutua ja yllättävän usein olosuhteet ovat samat kaikille. Sateiden aikaan on tietysti paljon odottelua, mutta aina voi mennä kuntosalille tai tehdä treenejä muualla kuin tenniskentällä ja totta kai lepokin on tärkeää; silloinhan sitä kehittyy.”

Loppuottelu on luvassa sunnuntaina ja vastustaja selviää myöhemmin lauantaina. Sateiden johdosta on vielä yksi puolivälierä pelaamatta ja sen jälkeinen välierä, josta finaalivastus siis tulee. Heliövaaralla on haussa siis kolmas perättäinen turnausvoitto ja samalla uran kuudes ATP-titteli.