Heliövaara, Kailaheimo ja Rajamäki kaksoisvoittajia

2.1.2008  |  12:20

29. koululaistennis pelattiin Helsingissä ja Espoossa

Koululaisten henkilökohtaiset ja koulukohtaiset tenniksen Suomen mestaruuskilpailut pelattiin 26.-30.12.2007 Talissa ja Laajasalossa Helsingissä sekä Tapiolan Tennispuistossa Espoossa.
Turnaus pelattiin nyt 29:nnen kerran.

Kaikki voitot Märskyyn

Lukiolaisten turnausta hallitsivat helsinkiläisen Mäkelänrinteen lukion oppilaat, jotka voittivat sekä kaksin- että nelinpeliluokat. Poikien luokissa tuplamestariksi pelasi odotetusti ykkössijoitettu Harri Heliövaara, joka kaksinpelin loppuottelussa kukisti kolmanneksi sijoitetun turkulaisen Katedralskolanin Tommy Laineen. Välierissä Heliövaara kohtasi sijoitettamattoman Halikon lukion Joonas Laaksosen, Laine voitti Nastopolin lukion Juuso Ojasen.
Nelinpelissä ”Märskyn” Heliövaara ja Roope Kailaheimo voittivat neljänneksi sijoitetun Pajulahtiryhmän kaksikon, Nastopolin lukion Ojasen ja Tuomas Mannerin.
Lukion tyttöjen kaksinpelin ykkössijoitettu oli ”märskyläinen” Stina Kailaheimo, joka eteni vakuuttavasti loppuotteluun. Siinä hän kukisti kakkoseksi sijoitetun tamperelaisen Sammon lukion Mia Liimataisen. Tyttöjen nelinpelikaavio oli pieni: voittajapari Kailaheimo ja Sanni Virtanen joutui pelaamaan vain kaksi ottelua. Finaalissa kukistuivat espoolaisen Viherlaakson lukion Laura Hellgren ja Jaana Karlsson.

Rajamäestä kolmas tuplavoittaja

Tamperelaisen Sampolan yläasteen Mikko Rajamäki oli poikien kaksinpelin ykkössijoitettu ja eteni vaivatta luokkavoittoon. Finaalissa Rajamäki voitti kolmanneksi sijoitetun helsinkiläisen Pohjois-Haagan Waltteri Tuopon, joka oli välierissä voittanut kolmessa erässä kakkossijoitetun kuopiolaisen Puijonsarven yläasteen Juuso Laitisen. Hyvätasoisessa poikien nelinpelin finaalissa Rajamäki ja Tuompo kohtasivat jälleen; Rajamäen parina oli Leevi Leivo, Tuompon parina Herkko Pöllänen. Tamperelaiset veivät voiton kolmessa erässä.
Tyttöjen yläasteen kaksinpelin voittaja, ykkössijoitettu Suomalaisen yhteiskoulun Heini Salonen oli sangen ylivoimainen, mutta hänen loppuotteluvastustajansa, Kulosaaren yläasteen Alexandra ”Ninni” Hietaniemi, oli varsinainen yllättäjä. Ninni voitti puolivälierissä kolmanneksi sijoitetun Hagelstamska högstadietin Cecilia Estlanderin Kauniaisista ja välierissä kakkoseksi sijoitetun hyvinkääläisen Puolimatkan yläasteen Else Virtasen.
Tyttöjen nelinpelin voitosta kilpailivat luokan ykkös- ja kakkossijoitetut parit. Voiton veivät Turkuun, Luostarinvuoren yläasteelle ykkössijoitetut Emma Falck ja Vilja Hokkanen. Hopeaa saivat kakkossijoitetut Helsingin Oulunkylän yhteiskoulun Lotten Lehto ja Saara Toivola.

Haapasalo ja Oksanen ala-asteen voittajat

Ala-asteen poikien kaksinpelin voitti ykkössijoitettu Joensuun normaalikoulun Leo Haapasalo, joka menetti yhden erän puolivälierissä tamperelaisen Einolan ala-asteen Joel Popoville. Finaalissa Leo voitti kolmanneksi sijoitetun helsinkiläisen Englantilaisen koulun James Kokon.
Ala-asteen tyttöjen kaksinpelin voitti kolmanneksi sijoitettu Suomalaisen yhteiskoulun ala-asteen Teresa Oksanen. Loppuottelussa kukistui sijoittamaton Kulosaaren ala-asteen Petra Piirtola, joka välierissä voitti kisan ykkössijoitetun kuopiolaisen Pitkänlahden ala-asteen Jessica Malisen.
Poikien minitenniksen voitti Masi Sarpola ja tyttöjen kuopiolainen Särkilahden ala-asteen Anna Niemelä.
Pelaajat keräsivät pisteitä myös kouluilleen. Lukion paras koulu oli ylivoimaisesti Mäkelänrinteen lukio Helsingistä, yläasteen Sampolan yläaste Tampereelta ja ala-aste valkeakoskelainen Roukon koulu.
Turnauksen järjestivät Suomen Tennisliitto, Koululiikuntaliitto, SFSI ja Saku. Käytännön järjestelyt hoiti laadukkaasti jälleen Helsingin Lawn-Tennis Klubi. (RN)