Heliövaara kahden viikon pelitaukoon

5.6.2024  |  10:49  |  Raportit

Andre Ferreira / FFT

Harri Heliövaara kertoo blogissaan, että hänellä on edessään noin kahden viikon pelitauko Ranskan avoimissa kärsityn olkapäävamman johdosta.

Heliövaara/Henry Patten joutuivat antamaan luovutustappion maanantaina Ranskan avointen kolmannella kierroksella suomalaispelaajan loukkaantumisen johdosta. Massakauden alussa yhteistyön aloittanut suomalais-brittipari tuli kauden toiseen grand slam -turnaukseen kovassa vireessä kahden ATP- ja kahden Challenger-turnausvoiton siivittämänä. Tulikuuma pelivire loppui kuin seinään Heliövaaran tunnettua peliaamun lämmittelyssä vihlaisun olkapäässään.

Heliövaara kirjoittaa blogissaan ettei ole oikeastaan koko urallaan kokenut ongelmia olkapäänsä kanssa; nyt vamma tuli harmilliseen saumaan, mutta suomalaispelaajan onneksi tauko ei näytä vaarantavan kauden kolmatta grand slam -turnausta Wimbledonia.

Ote Heliövaaran blogista

”Tänään tiistaina pääsin sitten heti aamusta tuttuun paikkaan Huopalahteen Pihlajalinnan keskukseen MRI-kuviin. Varjoainekin lyötiin vielä olkaniveleen, jotta kuvista saadaan varmasti kaikki irti. Juttelin tutun radiologin kanssa tuloksista heti kuvien oton jälkeen, mutta tarkemmin löydökset käytiin läpi oman lääkärini kanssa pari tuntia myöhemmin.

 

Rehellisesti sanottuna olen harvoin pelännyt jonkin tutkimuksen tuloksia näin paljon, sillä jotenkin mielessä pyöri vaikka mitä kauhuskenaarioita aina uran päättymiseen asti. Mutta onneksi tuollaiseen ei ollut lopulta tarvetta. Kaikki olkapään alueen jänteet ja nivelet olivat kunnossa eli mitään leikkausta tai muuta operaatiota ei tarvita. Toki tennispelaajille ja heittäjille tyypillistä kulumaa löytyi useammastakin paikasta, mutta ei mitään vakavaa.

 

Mutta toki magneettikuvista löytyi myös se vamma, mikä kivun ja voimanpuutteen aiheutti. Alemmassa lapalihaksessa oli pieni osittainen lihaksensisäinen repeämä ja turvotusta. Repeämä kuulostaa tietysti aina pahalta, mutta niissä on onneksi yleensä se hyvä puoli, että ne kyllä paranevat itsestään. Ja vielä melko nopeasti.”

 

LUE KOKO TEKSTI

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Finnish Tour… →