Heliövaara ja Salonen Suomen mestareiksi

21.3.2010  |  19:41

Harri Heliövaara ja Heini Salonen olivat päivän nimet Talin tenniskeskuksessa. Heidät kruunattiin yleisten luokkien sisäkenttien Suomen mestareiksi kaksinpeleissä.
Ensin keskuskentälle astelivat naisten finalistit, HVS:n Salonen ja LVS:n Veera Nurmi. Ottelua leimasi heti alusta lähtien runsaat virheet. Ensimmäinen erä oli tasainen, ja Nurmella oli mainio mahdollisuus jopa voittaa se. Hänellä oli 5-3-tilanteessa eräpallo, mutta Salonen osoitti oivaa taistelutahtoa ja vei erän 7-5.
Toisessa erässä vaaka alkoi kallistua yhä enemmän Salosen puolelle, ja hän voitti erän 6-1. Tuore Suomen mestari ei ollut kuitenkaan tyytyväinen peliinsä.
– Ei ollut kummaltakaan meiltä paras peli. Molempia jännitti varmaankin, ainakin minua, Salonen sanoi.
Salosen voitonavain olikin se, että hän pystyi vähentämään hieman virheidensä määrää.
Seuraavaksi Salonen suuntaa Turkuun, jossa pelataan torstaista lähtien 14-, 18- ja 20-vuotiaiden Suomen mestaruuksista.
– Siellä pitäisi sitten pelata kovemmalla tempolla, täällä meni vähän varmisteluksi, kun halusin niin paljon voittaa mestaruuden, Salonen sanoi.
Naisten Suomen mestaruus kaksinpelissä oli hänelle kolmas, edelliset tulivat 2008 sisä- ja ulkokentillä
Nurmi luokitteli itsensä huoletta jo jäähdyttelijäksi, koska pääpaino elämässä on nykyään opiskelussa ja sen ohella tehdyissä töissä.
– Huomasi, etten ole viime aikoina pelannut paljoa matseja. En oikein luottanut lyönteihini, Helsingin yliopistossa maantiedettä lukeva Nurmi sanoi.

Miesten loppuottelussa nähtiin varsin hyvää tennistä. HVS:n Heliövaara sai täyden vastuksen TaTSin Lauri Kiiskestä, joka oli nostanut pelitasoaan koko turnauksen ajan. Lopulta kuitenkin ammattimaisesti treenaavan Heliövaaran taito ja parempi fysiikka ratkaisivat ottelun luvuin 7-6(5), 6-4. Hän voitti erähäviöittä kolmannen miesten kaksinpelin yleisen luokan mestaruutensa.
– Ei ollut helppo peli. Lauri yritti saada minut tekemään tyhmiä ratkaisuja lyömällä esimerkiksi paljon slicea. Olen tyytyväinen, että sain pidettyä oman pelin aika hyvin kasassa, Heliövaara kertoi.
Seuraavaksi hän suuntaa Etelä-Koreaan, jossa on neljä 15 000 dollarin ITF Futures-kisaa.
Kiiski kärsi lievästä takareisivammasta toisen erän alusta lukien.
– Ei se vaikuttanut peliini kuin aivan aluksi. Kun on adrenaliinia veressä, niin ei tuollaiset tunnu. Ehkä hieman kuitenkin väsyin toisessa erässä, Kiiski jutteli ottelun jälkeen.
Heliövaara huomasi vastustajansa hiipuvan jälkimmäisessä erässä.
– Toisessa erässä joissakin kohdissa päätin, etten tapa palloa heti vaan lyön pitkää kulmiin. Ei sitä kannata turhaan olla käyttämättä tuollaista etua, Heliövaara sanoi.
Enemmän squashia kuin tennistä pelaava Kiiski oli tappiosta huolimatta erittäin tyytyväinen turnaukseen ja finaaliin.
– Tällaisten otteluiden takia haluan pelata tennistä, Kiiski sanoi.
Hän pelasi neljään päivään yhteensä yhdeksän ottelua, koska oli myös nelinpelin finaalissa.
– Pystyn kävelemään varmaan keskiviikkona seuraavan kerran, Kiiski heitti.
Nelinpelin finaalin voittivat HVS:n Sami Huurinainen ja Smashin Jesper Saarni, jotka päihittivät Kiisken ja TaTS:n Miikka Kankaan 2-6, 7-6 [10-7].
Naisten nelinpelin valtiaat olivat HVS:n pari Salonen ja Emma Laine. Finaalivoitto tuli luvuin 6-3, 6-0 TaTSin Johanna Hyödystä ja Julia Rissasesta.
Molemmille kaksinpelin voittajille heidän oma seuransa HVS lahjoitti 1 000 euron stipendin, joka ei ollut sidoksissa kisamenestykseen SM-kisoissa.
Teksti: Arno Seiro

 

 

 

 

 

        

 

 

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomalaiset ammattilaisrankingeissa 22.3.… →