Heliövaara ja Orpana SM-kilpailuiden ennakkosuosikit

9.12.2019  |  14:35  |  Ennakot

Turkulainen TVS-Tennis järjestää yleiset SM-kilpailut, 8. TEHO Sport Finnish Tour, Jarkko Nieminen Areenalla 11.-15.12.2019. Kaksinpelien kärkisijoitettuina pelaajina ovat hallitsevat ulkokenttien Suomen mestarit Harri Heliövaara (Sata) ja Oona Orpana (Smash-Kotka).

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

SM-kilpailut palaavat Turkuun kolmen vuoden tauon jälkeen

TVS on tuttu näky kansallisten arvokilpailuiden järjestävänä seurana. Viimeisimpinä vuosina TVS on järjestänyt ahkerasti erityisesti junioreiden tapahtumia sekä Luokkamestaruussarjaa. Yleiset SM-kilpailut tekevät nyt paluun Turkuun kolmen vuoden tauon jälkeen.

– On hienoa järjestää jälleen aikuisten SM-kilpailut täällä Jarkko Nieminen Areenalla. Kovatasoisia otteluita on varmasti luvassa, joten kannattaa suunnata hallille seuraamaan, kommentoi kilpailunjohtaja Kimmo Hurme.

Vuonna 2016 pelattiin Turussa ulkokenttien SM-kilpailut ja tuolloin mestaruuksia juhlivat nytkin kilpailussa mukana oleva Ristomatti Lanne (HVS) ja Oona Orpana (Smash-Kotka). Nelinpelin Suomen mestareiksi kruunattiin parit Julius Kaverinen/Henrik Sinkko ja Johanna Hyöty/Annika Sillanpää.

Turnaus käynnistyy keskiviikkona karsinnoilla ja loppuottelut pelataan sunnuntaina

Vuoden 2019 sisäkenttien Suomen mestaruuksien selvittäminen alkaa keskiviikkona, jolloin pelataan kaksinpelien karsintoja. Torstaina isketään puolestaan kaksinpelien ensimmäiset kierrokset. Turnauksessa jaetaan Suomen mestaruusmitalien lisäksi palkintorahaa yhteensä 11 500 euron edestä. Kaksinpelien voittajat kuittaavat 2000 euroa ja finalistit 1000 euroa.

Miesten kaksinpelin kärkisijoitettuna on siis Sata-Tenniksen Harri Heliövaara. Heliövaara tyylitteli kesällä ulkokenttien tuplamestariksi Oulussa. Heliövaaran kanssa kärkisijoitettuina ovat Otto Virtanen (HVS), Lauri Kiiski (TaTS) ja Ville-Petteri Ahti (Smash-Kotka). Heliövaara ja Kiiski pelasivat vuoden 2015 SM-finaalissa Turussa ja tuolloin Heliövaara voitti 6-4, 6-1. 18-vuotias Virtanen hakee turnauksessa uransa ensimmäistä aikuisten kaksinpelin Suomen mestaruutta. Miesten kaksinpelissä ovat sijoitettuina myös Masi Sarpola (HVS), Panu Virtanen (HVS), Verneri Tuomi (HyTS) ja Max Wennäkoski (GVLK).

MIESTEN KAKSINPELIN KAAVIO

– Mielenkiintoisia otteluita on varmasti luvassa. Saa nähdä näemmekö kärkisijoitettujen haastamisia vai mennäänkö käsikirjoituksen mukaan. Heti avauskierrokselta lähtien on tiukkoja otteluita luvassa: esimerkiksi turkulaisen Santtu Leskisen ja kuudenneksi sijoitetun Virtasen kohtaaminen ja Smash-Kotkan TEHO Sport Tennisliiga -joukkueen pelaajien neljänneksi sijoitetun Ahdin ja entisen turkulaisen Leevi Säätelän keskinäinen ottelu, ennakoi Hurme miesten kaaviota.

Otto Virtanen

Naisten kaksinpelissä suursuosikkina turnaukseen lähtee Suomen listan ykkönen Oona Orpana (Smash-Kotka). Orpanakin juhli kesällä tuplamestaruutta Oulussa. Orpanan lisäksi sijoitettuina pelaajina ovat Liisa Vehviläinen (ÅLK), hallitseva sisäkenttien Suomen mestari Emma Eerola (TaTS), Ella Haavisto (Smash), Peppi Ramstedt (HVS), Stella Remander (Lo-Te), Venla Ahti (Smash-Kotka) ja Clarissa Blomqvist (HVS).

NAISTEN KAKSINPELIN KAAVIO

– Orpana on turnauksen vahvin voittajasuosikki näin etukäteen. Miesten tavoin myös naisissa on jännittävää seurata, että nouseeko yllättäjiä vai ei. Turkulaisittain on naisten kaaviossa useita seurattavia pelaajia, kertoi Hurme.

Oona Orpana

Nelinpelien Suomen mestaruuksista pelataan myös Turussa. Kaksinpelien tavoin on myös nelinpelissä samat nimet ennakkosuosikkipareissa. Naisten kärkisijoitettuna on Oulussa mestaruutta juhlinut kaksikko Orpana/Ahti ja toiseksi korkeimmalle on sijoitettu duo Annika Hakovirta (ÅLK)/Ella Tuomela (ETS). Miesten puolella korkeimmalle ovat sijoitettu Heliövaara/Sarpola ja kokenut tamperelaiskaksikko Kiiski/Tero Vilen.

– Nelinpelejä kannattaa ehdottomasti tulla myös katsomaan. Nostan esille miesten puolelta ei-sijoitettuna parina kokeneet taiturit Ville Liukon ja Tapio Nurmisen, päätti Hurme.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

SM-KILPAILUIDEN AIKATAULU

Keskiviikko 11.12.: kaksinpelien karsinnat
Torstai 12.12.: kaksinpelien 1. kierros, naisten 2. kierros, miesten nelinpelin 1. kierros, naisten nelinpelin karsinta
Perjantai 13.12.: miesten kaksinpelin 2. kierros ja puolivälierät, nelinpelien puolivälierät
Lauantai 14.12.: kaksin- ja nelinpelien välierät
Sunnuntai 15.12.: kaksin- ja nelinpelien loppuottelut

Seuraa SM-kilpailuiden pääkentän tapahtumia Ruutu Urheilun kautta

Turnauksen etenemistä voit seurata Nelonen Median Ruutu-palvelun kautta. Lähetykset alkavat torstaina ja jatkuvat aina loppuotteluihin saakka.

RUUTU-LÄHETYKSET

LÄHETYSAIKATAULU

Torstai 12.12.
klo 10:00 naisten kaksinpelin 1. kierros
klo 12:30 miesten kaksinpelin 1. kierros
klo 15:30 miesten kaksinpelin 1. kierros
klo 18:30 naisten kaksinpelin 2. kierros

Perjantai 13.12.
klo 11:00 miesten kaksinpelin 2. kierros
klo 13:30 naisten kaksinpelin puolivälierä
klo 15:30 miesten kaksinpelin puolivälierä
klo 17:00 naisten nelinpelin puolivälierä

Lauantai 14.12.
klo 13:00 naisten kaksinpelin välierä
klo 14:30 miesten kaksinpelin välierä
klo 16:00 naisten nelinpelin välierä
klo 17:30 miesten nelinpelin välierä

Sunnuntai 15.12.
klo 11:00 naisten kaksinpelin loppuottelu
klo 12:30 miesten kaksinpelin loppuottelu
klo 14:00 naisten nelinpelin loppuottelu
klo 15:30 miesten nelinpelin loppuottelu

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomen tennismaajoukkueiden fanituotteita… →