Heliövaara/Glasspool uran ensimmäiseen ATP500-turnausvoittoon – ”Voi videot mikä fiilis, ihan naurettavaa!”

24.7.2022  |  14:42  |  Raportit

Kuva: Hamburg European Open/Witters

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool tuulettavat ensimmäistä turnausvoittoaan ATP500-tason turnauksessa Hampurissa.

Sijoittamattomien Heliövaaran ja Glasspoolin tie finaaliin oli todella vakuuttava. Kaksikko oli voittanut avauksessaan toiseksi sijoitetun parin Wesley Koolhof/Neal Skupski ja välierässä kolmanneksi sijoitetut Michael Venus/Tim Puetz.

Loppuottelussa olivat vastassa Ranskan avoimista tutut ja turnauksen neljänneksi sijoitetut Rohan Bopanna ja Matwe Middelkoop. Revanssihenkeä oli ilmassa ja se myös konkretisoitui suomalais-brittiläisparin voittaessa tyylikkäästi 6-2, 6-4.

– Voi videot mikä fiilis, ihan naurettavaa! Uran ensimmäinen ATP500-turnausvoitto. Olen ihan siellä tunnelmien kärkipäässä mitä voi tuntea. Olihan tämä viikko meiltä aivan suvereeni esitys. Emme hävinneet erääkään ja myös finaalissa vahva vireemme konkretisoitui. Tiedostimme olevamme paras pari ja annoimme voiton vain tapahtua – emme antaneet epäilyksille sijaa missään vaiheessa, kommentoi Heliövaara.

– Onnea Harri ja Lloyd pelasitte upean turnauksen, ansaitsette tämän täysin. Olette huippupari ja nousette varmasti vieläkin korkeammalle, pysykää yhdessä ja hyvä tulee, sanoi Middelkoop palkintojenjaossa.

Turnausvoiton myötä Heliövaara nousee nelinpelin maailmanlistalla jo lukemaan 25 ja Glasspool 34. Heliövaara/Glasspoolille ATP-turnausvoitto oli toinen yhdessä ja suomalaiselle kolmas. Edeltävät tulivat viime vuonna.

– Ei tätä nousua olisi vuoden alussa uskonut. Nyt kun katsoo minkä tason pelaajia on jo takanani, niin vaikea on pistää sanoiksi.

Lisäksi suomalais-brittiläispari on tiukasti taistelemassa pääsystä vuoden huipentavaan parhaiden parien finaaliturnaukseen, joka pelataan marraskuussa Italiassa. Lopputurnaukseen pääsevät vuoden kahdeksan parasta paria ja nyt Heliövaara/Glasspool ovat sijalla seitsemän.

– Pitää alkaa miettiä loppuvuoden turnauksia ja menestystä myös ATP Finalsin kannalta. ATP Finalsiin on vielä matkaa, mutta tavoite se on.

Jaa:

Seuraava uutinen: Porsche Junior Team… →