Heliövaara/Glasspool turnausvoittoon Ranskassa – kauden viides turnausvoitto suomalaiselle

13.11.2021  |  15:49  |  Raportit

Kuva: ATP

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool veivät nimiinsä nelinpelin ATP Challenger -turnauksen Ranskassa. Turnausvoitto oli suomalaisen kauden viides: kaksi on tullut ATP- ja kolme Challenger-kiertueella.

Loppuottelussa olivat vastassa toiseksi sijoitetut Romain Arneodo/Albano Olivetti. Ottelusta tuli trilleri, joka ratkesi kahden tie-breikin ja ottelu-tie-breikin kautta. Heliövaara/Glasspool ottivat mestaruuden erin 7-6(5), 6-7(5), 12-10.

– Hyvät ovat tunnelmat kisavoiton jälkeen. Syötimme läpi viikon erittäin hyvin, emme antaneet myöskään finaalissa yhtään murtopalloa vastustajille, sanoi Heliövaara.

Lähes kaksituntisessa finaalissa on yksi tilastokummajainen: Heliövaara/Glasspool voittivat ottelussa viisi pistettä vähemmän, mutta sen tärkeimmän, eli viimeisen.

– Kun pelataan kolme tie-breikkiä, niin pienestähän se on kiinni. Onneksi uskaliaimmat tehdä rohkeitakin ratkaisuja tiukoissa paikoissa.

– Tästä on erityisen siistiä jatkaa kotikisaan Taliin.

ATP CHALLENGER 100 | RANSKA

Heliövaara pelaa ensi viikolla Challenger-turnauksessa, HPP Open, Talissa yhdessä kaksinkertaisen Grand Slam -turnausvoittajan Jean-Julien Rojerin kanssa – kaksikko on kisan ykkössijoitettu pari. Lue lisää aiheesta täältä.

Jaa:

Seuraava uutinen: HPP Open alkaa… →