Heliövaara/Glasspool taipui finaalissa Dubaissa – ”Hattu nousee päästä vastustajille”

4.3.2023  |  16:06  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool joutuivat tyytymään finaalitappioon ATP 500 -turnauksessa Dubaissa.

Kolmanneksi sijoitetut Heliövaara ja Glasspool etenivät kauden toiseen ATP-finaaliinsa ilman erätappioita. Perjantain välierässä he kukistivat ensimmäistä kertaa urallaan kroatialaiset entiset maailman ykköset Nikola Mektic/Mate Pavic 6-4, 6-2.

Lauantaisessa loppuottelussa asettuivat vastaan kovasyöttöiset Maxime Cressy/Fabrice Martin.

Heliövaara/Glasspool aloittivat vahvasti murtamalla Martinin avaussyötön; Cressy/Martin tuli kuitenkin tasoihin murtamalla Glasspoolin tasoittaen lukemat 3-3. Avauserä ratkaistiin tie-breikissä, jossa sijoittamaton yhdysvaltalais-ranskalaispari oli mahtavassa vedossa 7-6(2).

Toisen erän kolmannessa pelissä Cressy/Martin mursi Heliövaaran syötön ja ottivat askeleen lähemmäs turnausvoittoa. Tuo murto piti loppuun asti ja näin Cressy/Martin mestaruuteen erin 7-6(2), 6-4.

”Hieno finaali oli tänään Dubaissa. Vähän sellainen fiilis, että emme olisi monellekaan parille hävinneet nykyvireellämme, mutta nyt sellainen löytyi finaalissa. Vastustajat olivat tosi vahvoja syötöissään; ei ollut yksinkertaisesti mahdollisuuksia saada murtoja tällaisella nopealla alustalla. Avauserän ensimmäisen pelin murtomme jälkeen vastustajat eivät tehneet oikein mitään väärää. Hattu nousee päästä vastustajille. Meilläkin oli hyvä viikko, kova itseluottamus ja halusimme sekä olimme nälkäisiä, mutta aina ei voi saada kaikkea”, kommentoi Heliövaara.

”Tästä on hyvä jatkaa Amerikan Masters-turnauksiin. Pelimme on tikissä. Saadaan vaan vastustajat, jotka eivät syötä 14 ässää, niin meitä on aika vaikea voittaa.”

ATP500 | DUBAI

Nelinpelin turnausvoitto oli Martinin uran kahdeksas ja Cressyn ensimmäinen.

Tämä oli Heliövaaran ja Glasspoolin kolmas finaalipaikka ATP 500 -tasolla; viime vuonna tuli mestaruus Hampurista ja toinen sija Queen´s Clubilta. Heliövaara on voittanut urallaan neljä ATP-turnausta ja ollut finalistina seitsemästi.

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 10/2023 – →