Heliövaara/Glasspool jo puolivälieriin Ranskan avoimissa – ”Aikamoista herkkua tarjoillaan Pariisissa”

28.5.2022  |  15:41  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool etenivät ensimmäistä kertaa urallaan kahdeksan parhaan joukkoon Grand Slam -turnauksessa.

Ranskan avointen kolmannella kierroksella Heliövaara/Glasspool kohtasivat puolalaisen Jan Zielinskin ja monacolaisen Hugo Nysin. Suomalais-brittiläispari oli kahdella ensimmäisellä kierroksella yllättänyt parit, joille oli aiemmin tällä massakaudella hävinnyt. Myös kolmannen kierroksen vastustajat olivat voittaneet Heliövaaran aiemmin tällä kaudella – tosin Heliövaaran rinnalla ei silloin ollut vakiopari Glasspool.

Päivän ottelussa Zielinski/Nys hallitsivat avauserää ja pääsivät eräpalloihin kiinni 4-5 tilanteessa ja tie-breikissä. Kuitenkin Heliövaara/Glasspool taistelivat rinnalle ja ohi vieden erän 7-6(7). Toisen erän neljännessä pelissä Heliövaara ja Glasspool ansaitsivat ottelun ainoan murron, minkä turvin he etenivät otteluvoittoon 7-6(7), 6-3.

– Aikamoista herkkua tarjoillaan Pariisissa – ensimmäistä kertaa puolivälieriin Grand Slamissa. Ei oikein tiedä mitä tässä edes sanoisi, sillä viime viikolla en ollut edes pelikunnossa sairastelujen johdosta. Päivän ottelu oli ylivoimaisesti tiukin tähän mennessä. He laittoivat palautuksillaan meille paljon painetta, sanoi Heliövaara.

Heliövaara nostaa heidän keskittymiskyvyn ratkaisevaksi asiaksi.

– Olimme useasti omissa syötöissä ongelmissa, mutta jotenkin pidimme kaikki syöttövuoromme. Todella kovaa taistelua, millä käänsimme ensimmäisen erän ja toisessa ansaitsimme tarvittavan murron. Se on pienestä kiinni. Uskomaton ottelu meiltä, sillä tulos olisi hyvin voinut mennä myös toiseenkiin suuntaan.

Viimeisin suomalaispelaaja Grand Slam -turnauksen puolivälierävaiheessa on Henri Kontinen. Kontinen/Jan-Lennard Struff ylsivät Australian avoimissa kahdeksan parhaan joukkoon vuonna 2020.

Puolivälierissä asettuvat vastaan 16. sijoitetut Rohan Bopanna ja Matwe Middelkoop. Molemmat pelaajat ovat tuttuja Heliövaaralle.

– Erittäin kokeneita ja vaarallisia kavereita. Takakentältä pystyvät tekemään mitä vaan ja syötöt tulevat kovaa. On todella kivaa päästä haastamaan heitä kahdeksan parhaan joukossa.

RANSKAN AVOIMET

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 22/2022 – →