Heliövaara/Glasspool hävisivät Torinossa – ”Treeniä lisää ja torstaina uusi yritys”

15.11.2022  |  22:09  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool kärsivät tappion ATP Finaalien lohkokierroksen toisessa ottelussa. Rajeev Ram ja Joe Salisbury kukistivat suomalais-brittiläisen parin 7-5, 6-4.

Toiseksi sijoitetut Ram/Salisbury pelasivat vahvan ottelun erityisesti omissa syöttövuoroissaan. Avauserässä Heliövaara/Glasspool pari ei onnistunut saamaan yhtäkään murtopalloa vastustajien syötössä. Erä ratkesi kahdennessatoista pelissä, kun Heliövaara syötti ja Ram/Salisbury onnistuivat murrossa painostuksen päätteeksi.

Toisessa erässä edettiin samaa kaavaa. Ram/Salisbury jatkoivat vakuuttavaa työskentelyä omissa syöttövuoroissa. Erän ainoa murto nähtiin Heliövaaran kaksoisvirheen jälkeen toisen erän seitsemännessä pelissä. Heliövaara/Glasspool olivat lähellä tasata puntit, mutta upean verkkopelin myötä Ram/Salisbury jatkoivat puhtaalla syöttöpelillä. Lopulta toisen erän lukemat kirjattiin 6-4 toiseksi sijoitetuille Ram/Salisbury parille ja he pääsivät tuulettamaan voittoa.

Heliövaara ei pelin jälkeen ollut tyytyväinen omaan esitykseensä, mutta samalla myönsi vastustajien paremmuuden.

– Ei ollut tänään ihan paras ottelu meiltä. Lloyd pelasi hyvin, mutta omassa perustasossa oli hakemista. Tein enemmän virheitä, kun yleensä ja tottakai siinä mielessä harmittaa, mutta vastustajat pelasivat todella hyvän ottelun ja täytyy antaa kunnia heille. He tekivät varsinkin omissa syöttövuoroissaan meille pelaamisen aika vaikeaksi, analysoi ottelun jälkeen Heliövaara.

Turnaus jatkuu torstaina

Toiseksi sijoitetut Ram/Salisbury jatkavat lohkossa puhtaalla pelillä kärjessä, kun taas Heliövaara/Glasspool parin saldo on yksi voitto ja yksi tappio.

– Kisat jatkuvat vielä. Siinä mielessä kiva formaatti, että vaikka yhden matsin häviää niin on mahdollisuus voittaa silti vaikka koko kisa. Ei muuta, kun treeniä lisää ja torstaina uusi yritys, päätti Heliövaara.

Heliövaara/Glasspool kohtaavat torstaina molemmat ottelut turnauksessa hävinneet Marcel Granollers/Horacio Zeballos parin. Voitolla suomalais-brittiläinen pari on lähellä paikkaa semifinaaleissa. Turnauksen välieriin etenee molempien lohkojen voittajat sekä toiseksi sijoittuneet parit.