Heliövaara/Glasspool ei jatkane yhdessä – ”pakko hyväksyä tosiasiat ja myöntää, että aikansa kutakin”

7.10.2023  |  14:07  |  Raportit

Harri Heliövaara avaa blogissaan, että Shanghain ATP Masters -turnauksen ensimmäisen kierroksen tappio saattoi hyvinkin olla suomalaispelaajan ja britti Lloyd Glasspoolin viimeinen yhteispeli.

”Meillä on ollut ihan mieletön kolmen vuoden matka, jossa noustiin kolminumeroisista aina yksinumeroisiin rankingeihin asti. En ihan rehellisesti usko, että kenenkään muun kanssa olisi voinut tämä kolme vuotta sujua paremmin. Yhteistyö oli minulle aivan nappiosuma, sillä sain kovan peliparin ja hyvän ystävän lisäksi koko Englannin tennisliiton tuen taakseni. Opin kirjaimellisesti sen, mitä huippunelinpelissä pelaajalta vaaditaan.

 

Mutta tässä kohtaa on myös pakko hyväksyä tosiasiat ja myöntää, että aikansa kutakin. En osaa osoittaa mitään tiettyä hetkeä, jolloin vaaka alkoi keinahtaa väärään suuntaan, mutta loppukevään, kesän ja syksyn aikana pelistämme on hävinnyt jotain. Odotukset vaihtuivat paineisiin ja pakottamisen tunteeseen. Pidimme kentällä energiaa yllä, mutta se piti joka kerta tehdä puoliväkisin. Pelaaminen ei ollut enää nautinnollista. Paineestakin voi parhaassa tapauksessa nauttia, nyt se lähinnä lannisti.

 

Kentän ulkopuolella välimme ovat aina olleet erinomaiset, mutta kentällä tekeminen alkoi urautua. Samat rutiinit, samat valmistautumiset, samat virheet. Ja kun eteen tulee huonompi jakso, niin mieli alkaa tottakai etsiä ratkaisuja ympäristöstä. Se ehdoton luotto ja halu tukea toista alkaa pikkuhiljaa karista. Päät painuvat yksitellen alaspäin sen sijaan, että pystyisimme pitämään toistemme päät pystyssä. Emme ole enää täydellinen tiimi.”

 

LUE HELIÖVAARAN BLOGISTA LISÄÄ

Heliövaara jatkaa kauttaan Tukholman ATP-turnauksessa 16.10. yhdessä Patrik Niklas-Salmisen kanssa ja sen jälkeen Baselin ATP-kisassa yhdessä kroatialaisen entisen maailman ykkösen Mate Pavicin kanssa.

Jaa:

Seuraava uutinen: Virtanen/Cressy finaaliin Ranskassa… →