Heliövaara/Glasspool 16 parhaan joukkoon Ranskan avoimissa

27.5.2022  |  15:19  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool etenivät kolmannelle kierrokselle Ranskan avoimissa.

Ensimmäistä kertaa Roland Garrosissa pelaavat Heliövaara ja Glasspool jatkoivat toisella kierroksella siitä mihin ensimmäisellä jäivät. Avausottelussa kaatuivat turnauksen yhdeksänneksi sijoitetut saksalaiset ja kaksinkertaiset Ranskan avointen voittajat Kevin Krawietz/Andreas Mies ja nyt oli parin Ariel Behar/Gonzalo Escobar taipuminen suomalais-brittiläisparin käsittelyssä erin 6-4, 6-2. Heliövaara/Glasspool ovat yltyneet loistavaan massavireeseen, sillä he olivat hävinneet molemmille tähän mennessä voittamilleen pareille aiemmin tämän massakauden aikana.

– Hieno ottelu kovaa paria vastaan. Tuntuu hyvältä pystyä kääntämään asetelmat täysin, sillä olimme heille aiemmin hävinneet. Oma syöttö- ja palautustyöskentelyni olivat aivan fantastista, parasta pitkään aikaan. Onnistuimme myös Lloydin kanssa tukemaan toisiamme ja edelleen pidimme kaikki syöttömme, mikä tekee pelaamisesta aika helppoa, kommentoi Heliövaara.

Pääsy 16 parhaan joukkoon sivuaa Heliövaaran ja Glasspoolin uran parasta Grand Slam -suoritusta – viime vuoden Wimbledonissa he ylsivät samalle kierrokselle.

– Tuntuuhan tämä hienolta. Tietysti nälkä kasvaa syödessä. Jos pelaamme tällä tavalla on meillä mahdollisuudet mennä todella pitkälle.

Kolmannella kierroksella asettuvat vastaan Jan Zielinski/Hugo Nys.

– Hekin ovat meidän tavoin nuori ja nouseva pari. Ei missään tapauksessa helppo pari, olen myös hävinnyt heille tällä massakaudella – tosin silloin en pelannut Lloydin kanssa. He ovat vaarallinen pari, pelaavat isoa palautusta ja isoa syöttöä. Tosi hyvin saadaan pelata, jotta voitto tulee. Ei muuta kuin nöyrästi eteenpäin.

RANSKAN AVOIMET

Jaa:

Seuraava uutinen: Vaasassa ITF-ammattilaisturnaus 30.5.-5.6.… →