Heliövaara finaaliin IPP Junior Openissa

23.2.2006  |  16:35

Välierävoitto näytöstyyliin

Sata-Tenniksen Harri Heliövaara pelaa perjantaina IPP Junior Openin, 4.kategorian ITF-pistekilpailun, poikien kaksinpelin voitosta Finland Tennis Clubilla Helsingin Myllypurossa.
Heliövaara lähti kisaan seitsemänneksi sijoitettuna. Hän selvitti kaksi ensimmäistä vastustajaansa varsin vaivatta: ensimmäisellä kierroksella kukistui Viron Karl-Erik Päärö 6-0, 6-1 ja toisella kierroksella Itävallan Manuel Pröll 6-1, 6-0. Puolivälierissä keskiviikkona neljänneksi sijoitettu Ruotsin Patrik Rosenholm pani sitten tiukemmin kampoihin. Hän johti ensimmäistä erää lähes virheettömällä pelillä 5-2, kun Heliövaara aloitti nousunsa ja meni otteluvoittoon luvuin 7-5, 6-3.
Näin Heliövaara kuittasi ruotsalaiselle viime heinäkuussa Ranka Openissa, juniorien ITF-pistekisassa, ulkokentillä kokemansa välierätappion. Rosenholm voitti tuolloin turnauksen.
Välierissä torstaina Heliövaara voitti villillä kortilla mukaan päässeen Saksan Mark-Alexander Keplerin (ITF 1034) komealla pelillä luvuin 6-2, 6-3. Kepler oli pudottanut ensimmäisellä kierroksella kisan kakkossijoitetun britti Martin Daltonin. Ne, jotka odottivat tiukkaa välierätaistoa, saivat pettyä, mutteivät varmaankaan lopputulokseen.
Perjantaina klo 11 pelattavassa finaalissa Heliövaara kohtaa viidenneksi sijoitetun Venäjän Vladimir Karusevichin.