Heliövaara/Danilina jo välieriin US Openissa – ”Ensimmäinen grand slam -välieräpaikka on taas uusi virstanpylväs”

4.9.2023  |  20:30  |  Raportit

Harri Heliövaara ja kazakstanilainen Anna Danilina etenivät sekanelinpelin välieriin US Openissa. Kyseessä on Heliövaaran uran ensimmäinen grand slam -välieräpaikka; viimeksi suomalaispelaaja oli suurturnauksen välierässä vuonna 2020, kun Henri Kontinen oli niin ikään sekanelinpelissä neljän parhaan parin joukossa.

SEKANELINPELIN PUOLIVÄLIERÄ
Harri Heliövaara/Anna Danilina – Joran Vliegen/Yifan Xu 7-5, 7-6(2)

 

US OPENIN KAAVIOT
OTTELUOHJELMA

Heliövaara ja Danilina lähtivät puolivälierään kahden komean voiton saattelemana: avauskierroksella kaatui kuudenneksi sijoitettu pari Matthew Ebden/Nicole Melichar-Martinez 6-3, 5-7, 10-7 ja toisella kierroksella yhdysvaltalaispari Denis Kudla/Alycia Parks 6-3, 6-3.

Päivän puolivälierässä asettuivat vastaan belgialainen Joran Vliegen ja kiinalainen Yifan Xu. Tasaisen ja viihdyttävän ottelun vei nimiinsä Heliövaara/Danilina 7-5, 7-6(2).

”Makeat tunnelmat, oli tosi kiva pelata taas tänään. Olemme olleet Annan kanssa iloisella ja positiivisella mielellä jokaisessa pelaamassamme ottelussa. Totta kai paineet kasvavat kisan edetessä, mutta se ei ole näkynyt meissä. Syötimme puolivälierässä tosi hyvin, emme hävinneet yhtään omaa syöttöä. Ensimmäinen grand slam -välieräpaikka on taas uusi virstanpylväs; mutta miksi ei mentäisi loppuun asti, kun tuntuu hyvältä”, kommentoi Heliövaara.

Välierässä tulevat vastaan voittajat ottelusta Santiago Gonzalez/Barbora StrycovaMate Pavic/Ena Shibahara.

Sekanelinpelin välieräpaikka grand slam -tasolla on ensimmäinen Heliövaaralle, joka on aiemmin yltänyt nelinpelin puolivälieriin US Openissa ja Ranskan avoimissa 2022. Sekanelinpelissä suomalaisyleisön mielessä ovat Kontisen välieräpaikka Australian avoimissa 2020 Gabriela Dabrowskin kanssa ja tietysti Wimbledonin mestaruus 2016 sekä finaalipaikka 2017 parinaan Heather Watson.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ulkokauden yleinen sarjatennis… →