Hedman, Parmas, Saari ja Söderström luokkavoittoihin seniorien ITF-kisassa Hangossa

4.8.2014  |  10:02

Seniorien 2.kategorian ITF-turnauksessa, Scandinavian EB Championships by Mandatum Life, Hangossa saatiin mukavasti suomalaismenestystä.
Kaksinpeleissä luokkavoittoihin ylsivät Mari-Liis Parmas (N40), Hannu Saari (M50), Marja-Liisa Hedman (N65) ja Hans Söderström (M70). Finaaleissa olivat Tero Nissinen (M40), Tapio Rossi (M45), Jari Karvonen (M50), Joakim Berner (M55), Hannu Helminen (M65), Simo Näkki (M70), Päivi Frangén (N40), Elina Myöhänen (N60) ja Lea-Marita Blomqvist (N65).
Nelinpeleissä suomalaisvoittoja toivat Tuomas ja Veli-Pekka Männistö (M40), Markus Kuusela/Hans Söderström (M70), Lea-Marita Blomqvist/Marja-Liisa Hedman sekä Leena Ranta (N50) parinaan Saksan Brigitte Friedl.
Sekanelinpeleissä suomalaisista luokkavoittoon ylsivät Mari-Liis Parmas/Tuomas Männistö (M/N40).

M40-luokan kaksinpelin voitosta pelasivat lohkovoittajat ykkössijoitettu britti Sebastian Jackson (ITF 2) ja kakkossijoitettu Tero Nissinen (ITF 21). Ikäluokan kärkipelaajiin kuuluva Jackson voitti kemiläisen 6-2, 6-2, mutta sai voittonsa eteen tehdä töitä kaksi tuntia ja 14 minuuttia. Tämä oli miesten ensimmäinen kohtaaminen.

M45-luokan ykkössijoitettu Ruotsin Jörgen Åberg (ITF 2) ja kakkossijoitettu Tapio Rossi (ITF 19) pelasivat luokkavoitosta. Ensimmäinen erä oli tasainen; Åberg voitti sen 6-4 ja meni sitten menojaan vieden toisen erän 6-0.
44-vuotias Åberg ja neljä vuotta vanhempi Rossi kohtasivat vajaa kuukausi sitten seniorien ulkokenttien EM-kisoissa Sofiassa. Åberg otti tuolloin voiton luvuin 6-3, 6-2.

M50-luokan kaksinpelin voitosta pelasivat ykkössijoitettu Hannu Saari (ITF 26) ja kolmossijoitettu Jari Karvonen (ITF 106), jotka eivät olleet kohdanneet sen paremmin kansallisilla kuin kansainvälisillä kentillä.
Ensimmäinen erä oli tasainen: viimevuotista voittoa puolustava Saari vei sen 7-5, mutta toinen erä tuli jo selvemmin luvuin 6-1.

M55-luokan voitosta pelasivat ikäluokan top tenissä olevat ykkössijoitettu Kolumbian Carlos Behar (ITF 9) ja kakkossijoitettu Joakim Berner (ITF 10), kun Behar oli voittanut välierissä Juha Väänäsen (ITF 310) luvuin 6-0, 6-1 – eräluvut eivät kerro ottelusta kaikkea, sillä se kesti tunnin ja 50 minuuttia ja Berner nelossijoitetun Viron Margus Metsänurmen (ITF 151) kahdessa ja puolessa tunnissa.
Behar ja Berner kohtasi ensimmäisen kerran – kolumbialainen voitti ottelun 6-3, 6-4.

M60-luokassa kakkossijoitettu Mikko Horsma (ITF 55) puolusti menestyksellä viimevuotista finaalipaikkaansa voittamalla välierissä kolmossijoitetun Norjan Harald Messelin (ITF 109), muttei pystynyt nostamaan sijoitustaan, kun koki tappion loppuottelussa ykkössijoitetulle Hollannin Frits Raijmakersille  (ITF 10) 5-7, 2-6.

Ne, jotka odottivat viimevuotisen tapaista pitkää trilleriä M65-luokan loppuottelusta, saivat pettyä, sillä nelossijoitettu Hannu Helminen (ITF 280) sai pidettyä vain ensimmäisen erän tasaisena ykkössijoitettua Iakov Atrokhovia (ITF 12) vastaan. Venäläinen vei vaivoin ensimmäisen erän 7-5, mutta meni toisessa erässä menojaan luvuin 6-0.

M70-luokan loppuottelussa ykkössijoitettu Hans Söderström (ITF 76) voitti Simo Näkin hieman alle tunnissa luvuin 6-1, 6-1.

Kolmen pelaajan N45-luokan voitto ratkesi, kun lohkon viimeisessä ottelussa Hollannin Annemiek Wissink (ITF 19) voitti viimevuotista ykkössijaansa puolustavan Päivi Frangénin (ITF 93).

N50-luokan loppuottelussa kohtasivat lohkovoittajat, ykkössijoitettu  Italian Laura de Vittori (ITF 6) ja kakkonen, Georgian Iamze Salukvadze (ITF 55). Ikäluokkansa kärkipelaajiin kuuluva de Vittori vei ottelun suoraan kahdessa erässä.

N55-luokan kaksinpelin voiton vei ykkössijoitettu Saksan Brigitte Friedl (ITF 75), joka kukisti  kakkossijoitetun Venäjän Elena Koreshkovan  (ITF 76) alle tunnissa luvuin 6-0, 6-3.

N60-luokan finaaliin etenivät kolmossijoitettu Elina Myöhänen (ITF 105) ja ykkössijoitettu Itävallan Dagmar Spernederin (ITF 16), jotka kohtasivat luokan loppuottelussa viime vuonnakin. Silloin itävaltalainen voitti ottelun 6-1, 6-3 ja menetti jälleen neljä peliä, mutta voittolukemat Myöhäsestä olivat 6-2, 6-2.

N65-luokkaa hallitsivat suomalaiset: kolmossijoitettu Marja-Liisa Hedman (ITF 63) voitti nelossijoitetun Lea-Marita Blomqvistin (ITF 65) luvuin 6-3, 6-3. Tämä oli naisten kolmas kohtaaminen seniorien ITF-kisoissa. Hedman on voittanut ne kaikki suoraan kahdessa erässä. Seniorisarjoissa Blomqvistilla on voittoja Hedmanista tältä ja viime vuodelta.