Hedman, Montell, Nurminen, Vaalamo ja Österdahl tuplamestareiksi

15.3.2012  |  10:17

119 pelaajaa osallistui seniorien sisäkenttien SM-kisoihin ikäluokissa 35v, 45v, 55v, 65v, 75v ja 85v. Kisat järjesti HVS-Tennis Talissa, Helsingissä 7.-14.3.
Miehet 35v-luokassa oli yhdeksän osallistujaa; mestariksi pelasi MM-kisoissakin USA:ssa äskettäin pelannut HVS:n Tapio Nurminen. Hän aloitti kisan toiselta kierrokselta,  menetti kahdessa ottelussa kolme peliä ja sai luovutusvoiton GVLK:n Pekka Rinteeltä loppuottelussa.
Nurminen otti myös miesten nelinpelin voiton tutun parin, OVS:n Veli-Pekka Antilan kanssa. Pari on harjoitellut yhteispeliä pitkään. Voittoja yleisten luokkien miesten nelinpelin Suomen mestaruuskisoista ulkokentillä on vuosilta 1996, 1997, 2002, 2005 ja 2008 sekä sisäkentiltä vuodelta 2006.

Osallistujamääriltään suurin luokka oli miesten 45v kaksinpeli, jossa oli 30 pelaajaa. Mestaruus ratkottiin MM-kisakävijöiden kesken. Smashin Tuomas Kivistö ja Alec Arho-Havrén pelasivat kolme erää ja ratkaisu haettiin tie-breakista.
Miesten nelinpeliin oli ilmoittautunut 12 paria. Mestaruuden veivät smashiläiset Tuomas Eskola ja Tapio Totro, jotka loppuottelussa kukistivat TaTen Juha Usvan ja RaJaTen Reijo Vuorion.

Miehet 55v luokan kaksinpelin mestaruudesta pelasivat kärkinimet – loppuottelussa  ykkössijoitettu HLK:n Martin Björnström voitti kakkossijoitetun HVS:n Matti Linnaviraan. Björnström ottei HTC:n Mikko Horsman kanssa nelinpelin hopeaa; pari taipui 6-7, 5-7 luvuin TCT:n Hannu Happoselle ja HVS:n Jussi Juvakoskelle.

Ykkössijoitettu TTS:n Jyrki Montell joutui miehet 65v luokan kaksinpelissä ahtaalle vasta loppuottelussa; voitto LTS:n Matti Kaistisesta tuli kahden pitkän erän jälkeen 7-6, 7-5. Samat miehet olivat vastakkain nelinpelin finaalissa. Montell, parinaan HLK:n Hans Söderström, voitti Kaistisen ja HVS:n Kalevi Lammin kahdessa erässä.

LVS:n Pentti Vaalamo pelasi tuplamestaruuteen miehet 75v luokassa. Kaksinpelin finaalissa hän voitti HLK:n Raine Björkholmin. Nelinpelissä Vaalamolla oli vakiopari, seurakaveri Jorma Tiitinen . Voitto tuli HVS: n Raimo Lappalaisesta ja EVS:n Pentti Seppälästä kahdessa erässä.

Peräti neljä pelaajaa osallistui miehet 85v luokan kaksinpeliin. Mestaruuden vei HyTS:n Lasse Österdahl kukistamalla finaalissa seurakaverinsa Ahti Nokso-Koiviston. He kohtasivat myös nelinpelin loppuottelussa samoin tuloksin: Österdahlista tuli mestari HVS:n Mikko Hautanen parinaan, hopeaa voitti Nokso-Koivisto yhdessä HTS:n Juhani Vilkaman kanssa.

Naisten kaksinpeleissä isoin luokka oli 65v kaksinpeli, jossa oli tusinan verran osallistujia. Mestaruuden vei HTS:n Marja-Liisa Hedman voittamalla finaalissa nelinpeliparinsa HVS:n Helena Tabermanin. Hedman ja Taberman joutuivat kolmieräiseen nelinpelin loppuottelussa ennen kuin mestaruus heltisi ottelussa HTS:n Eila Jokista ja TaTS:n Rilla Koskenseppää vastaan.
TaTS:n Mari-Liis Parmas sekä TVS:n Tuija Hannukainen ja Taina Majaniemi voittivat 35v, 55v ja 75v luokkien kaksinpelin mestaruudet.
Osallistujia ei riittänyt naiset 45v kaksin- ja nelinpeliin eikä naiset 55v ja 75 nelinpeleihin.