Hämeenlinnan Tennisseura liikuttaa koululaisia – ”Lasten liikunnan määrän kasvattaminen on meille tärkeää”

28.9.2022  |  10:03  |  Seurat

Hämeenlinnan Tennisseura liikuttaa lapsia seuran valmennuksessa sekä koulujen liikuntatunneilla. Lasten liikunnan määrän lisääminen on seuralle tärkeää.

HTS:n päävalmentaja Janne Sairio näkee merkityksellisyyttä ja mahdollisuuksia seuran ja koulun välisessä yhteistyössä.

– Seuran ja koulun välinen linkki tukee sekä mahdollistaa lasten liikuntaa ja tutustumista lajin pariin. Samalla myös opettajat tutustuvat lajiin ja tenniksen ympäristöön. Säännöllinen yhteistyö vierailujen suhteen ja seuran tuki välineissä koululle tuottaa positiivisia tuloksia sekä lapsille, kouluille että seuralle. Tietysti koulujen sijainti seuran läheisyydessä on plussaa ja vankistaa linkkiä entisestään, kertoo Sairio seuran ja koulun välisestä yhteydestä.

Koulutoiminta on Hämeenlinnassa tärkeä osa lasten valmennusta. Lambi Street Tennis -kiertue on ollut ydinasemassa.

– Street Tennis -kiertue on aivan huikea konsepti. Kouluissa on todella iso määrä lapsia, jotka pääsevät tutustumaan ja kokeilemaan tennistä matalalla kynnyksellä. Konseptista on muodostunut tärkeä osa lasten valmennusta. Resurssien kasvaessa laajentaisimme entisestään kouluyhteistyötä, jatkoi Sairio.

TUTUSTU LAMBI STREET TENNIKSEEN

Seura- ja koulutoiminta tukevat toisiaan erityisesti nuorten harrastuksen alkuvaiheessa.

– Koulutoiminta esittelee lajia lapsille ja samalla tavoittaa suuren määrän innokkaita kokeilijoita. Se mahdollistaa palloon ja mailaan tutustumisen ja on parasta mainosta lajille, kun lapset pääsevät itse testaamaan. Samalla huomaa, ettei alkuvaiheessa tarvitse välttämättä isoa ja oikeaa tenniskenttää.

Seuralle koulutoiminta on myös tärkeä väylä uusien pelaajien hankinnassa.

– Koulutoiminta tukee seuraa uusien lasten hakeutumisessa tenniksen pariin. Myös positiivinen koulutoiminta kiertää puheissa ja luo iloista kuvaa lajista, kertoo Sairio.

Hämeenlinnan Tennisseuralle alle 10-vuotiaiden toiminta on erityisen tärkeä. Sairio näkee seuran merkityksellisessä ja kasvatuksellisessa roolissa yhteiskunnassa.

– Näemme, että alle 10-vuotiaiden toiminta on tenniksen perusta ja tulevaisuus. Lasten liikunnan määrän kasvattaminen on meille tärkeää. Tällä hetkellä meidän seurassamme on mahdollista aloittaa laji perhetenniksessä jo 3-vuotiaana. Se on mahtava tapa innostaa koko perhettä liikkumaan. Sen lisäksi minitenniksessä ohjaus tapahtuu leikkien, liikkuen ja pelaillen. Olemme avoimia uusille harrastusmuodoille jatkuvasti ja haluammekin kehittää toimintaamme. Nyt uusimpana muotona HTS:ssä on yli lajirajojen kokeilu. Yhteistyössä on voimaa ja monet lajit tukevat toisiaan, päättää Sairio.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori hävisi toisella… →