Haku tenniksen yläkoululeiritykseen kaudelle 2023-2024

29.5.2023  |  12:17  |  Yleinen

Haku Vierumäellä järjestettävään tenniksen yläkoululeiritykseen talvikaudelle 2023-2024 on nyt auki. Osallistujat valitaan hakemusten perusteella. Hakuaika päättyy 9.6.

LISÄTIETOA JA LINKKI HAKEMUKSEEN

Yläkoululeirien tarkoitus ja tiimi

Toiminta on tarkoitettu tavoitteellisesti tennistä pelaaville, vuosina 2008–2010 syntyneille pojille ja tytöille, tukemaan laadukasta harjoittelua kotiseurassa. Leiritys on suunnattu pelaajille, jotka tuntevat intohimoa tennistä kohtaan ja kokevat sen mahdolliseksi uravaihtoehdoksi urheilijan polullaan.

Leirityksen keskeisenä tehtävänä on toimia virikkeiden antajana sekä tukiverkostona pelaajan kehittymisessä kokonaisvaltaisena urheilijana. Toteutuksessa on mukana Suomen Tennisliiton sekä Suomen Urheiluopiston lisäksi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. Lisäksi yhteistyössä ovat mukana Päijät-Hämeen Urheiluakatemia sekä leiritykseen osallistuvien pelaajien seurat ja koulut.

Leirityksen valmentajarunkona toimivat Vierumäen tenniksen lajipäällikkö Petja Nykänen, Tennisliiton koulutuspäällikkö Harri Suutarinen ja naisten maajoukkuevalmentaja Taneli Tenhunen.

Keskiössä kunnioitus – tekemisellä on merkitystä

Valmennustiimin keskeisenä arvona leirityksessä on kunnioitus. Tämä tarkoittaa sekä pelaajan itsensä, hänen kehittymisensä, kanssapelaajien kehityksen, valmentajien sekä muiden urheiluopistolla toimivien kunnioittamista. Lisäksi toimintaa ohjaavat Tennisliiton arvot: yhdessä tekeminen, ilo, välittäminen, kehittyminen ja tuloksellisuus.

Leiritykseen sitoutuu pelaajan lisäksi hänen valmentajansa: tulevalla kaudella 2023-24 ennen jokaista leiriä valmennustiimi järjestää yhteisen etätapaamisen pelaajien henkilökohtaisten valmentajien kanssa, mikä mahdollistaa leiriteemojen entistä paremman nivomisen arjen tekemiseen. Näin leiritys palvelee pelaajaa mahdollisimman hyvin.

Leirityksen aikaisella tekemisellä ja asenteella on merkitystä. Leireillä on mahdollista antaa näyttöjä Vierumäen kansainvälisten TE- ja ITF-kilpailujen villejä kortteja silmällä pitäen. Tennisliitto on valmennustiimissä vahvasti mukana ja leirien edesottamuksia seurataan myös liitossa suurella mielenkiinnolla.

Valintaperusteet ja leirien ajankohdat

Leirit järjestetään kaudella 2023-24 seuraavasti:

  • 1. leiri 24.-28.9.2023
  • 2. leiri 12.-16.11.2023
  • 3. leiri 4.-8.2.2024
  • 4. leiri 12.-16.5.2024

Huomioithan, että urheilija sitoutuu lähtökohtaisesti kaikkiin neljään leiriin, joten kokonaishinta lukuvuodelle tulee olemaan noin 1 392 €. Painavista ja erikseen ilmoitettavista syistä (lääkärintodistus/haasteet koulussa) leirin voi jättää väliin.

Jos osallistujamäärää joudutaan rajaamaan niin valintoja ohjaavina kriteereinä ovat:

  1. Ottelumäärät – vähintään noin 15–20 kansallisen tason ottelua vuodessa esimerkiksi Fazer JGP:ssa
  2. Oman ikäluokan ranking ja koulumenestys
  3. Henkilökohtaisten valmentajien suositukset ja yläkoululeirin valmennustiimin näkemys

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 22/2023 – →