Haetut seurasiirrot ja ohjeita kilpailuhakuun

6.9.2017  |  13:17

  1. HAETUT SEURASIIRROT

Elokuun loppuun mennessä haetut seurasiirrot (varsinaiset ja sarja) on julkaistu sivuilla: https://www.tennis.fi/kilpailut/seurasiirrot/ Vanhalla seuralla on mahdollisuus kieltää haettu siirto viimeistään 11.9.2017 klo 23.59. Kiellosta tulee ilmoittaa kilpailupäällikölle sähköpostilla. Vanhan seuran on mahdollista kieltää siirto, mikäli pelaajalla on maksu- tai sopimusvelvoitteita vanhaa seuraa kohtaan. Tennisliitto syöttää Ässään pelaajien tietoihin listaan merkityt siirrot 12.9.2017 alkaen (pois lukien kielletyt siirrot).

HUOM! Seurojen ei tarvitse kuitata hyväksyttäviä siirtoja! Ne kirjataan automaattisesti pelaajien tietoihin 12.9. alkaen.

Listalle ei ole merkitty miesten Tennisliigaan ja 1-divisioonaan ilmoitettuja ulkomaalaisia pelaajia.

Ilmoitathan mahdollisista virheistä viimeistään 11.9.2017 kilpailupäällikölle.

1.9.-31.12.2017 sarjatennikseen on mahdollista tehdä maksullisia sarjasiirtoja, mikäli pelaaja ei ole vielä pelannut missään joukkueessa. Nämä haetaan sähköpostilla kilpailupäälliköltä.

2. KILPAILUTOIMINNAN ALUEKIERTUE 2017

Tulemme järjestämään kilpailutoiminnan aluekiertueen, jossa käsitellään ajankohtaisia kilpailutoiminnan asioita, uusia vuonna 2018 alkavia kilpailusarjoja sekä uutta sähköistä kilpailujärjestelmää. Tapaamiset kestävät neljä tuntia ja ovat maksuttomia. Toivomme laajaa osanottoa, mutta erityisen tärkeää tapaamiset ovat niille kilpailunjohtajille jotka järjestävät alkavalla sisäkaudella kilpailuja. Nyt on oivallinen mahdollisuus saada uusi ohjelmisto haltuun ja päivittää kilpailunjohtajapätevyys!

Tapaamiset:
Sotkamo la 9.9.2017 klo 13-17, ilmoittautumiset Tommi Nissiselle viim. 4.9. Paikalla Tennisliitosta Raisa Törnroos-Heinonen ja Gabor Lovro.
Kaarina (Aktia Arena) ke 13.9.2017 klo 17-21, ilmoittautumiset Raisalle viim. 8.9. Paikalla Tennisliitosta Raisa Törnroos-Heinonen ja Gabor Lovro.
Tampere (Tampereen Tenniskeskus) ke 20.9.2017 klo 17-21, ilmoittautumiset Roopelle viim. 15.9. Paikalla Tennisliitosta Roope Kailaheimo ja Gabor Lovro.
Helsinki (Talin Tenniskeskus) la 30.9.2017 klo 13-17, ilmoittautumiset Roopelle viim. 26.9. Paikalla Tennisliitosta Roope Kailaheimo ja Gabor Lovro.

3. KILPAILUHAKU VUODELLE 2018

ARVOKILPAILUHAKU JA LUOKKAMESTARUUSSARJA VUODELLE 2018 – haku viim. 15.9 sähköpostilla kilpailupäällikölle

Vuonna 2017 järjestetyt arvokilpailut ovat pääasiassa olleet 2-vuotisella sopimuksella eli kilpailujen ajankohdat ja järjestäjät pysyvät näiltä osin ennallaan vuonna 2018. Arvokilpailuista vuodelle 2018 annetaan hakuun:

SM-LIIGACUP 2018, miehet ja naiset. Ajankohta: 6.-8.7.2018. Eduksi katsotaan, mikäli hakija pystyy järjestämään sekä miesten että naisten kilpailun. Kilpailussa tulee käyttää Dunlopin palloja.

TEE KANSALLISESTA KILPAILUSTASI OSAA LUOKKAMESTARUUSSARJAA VUONNA 2018!

Tavoitteena on tuoda kiinnostava peliformaatti uusille harrastajille (alimmat luokat), mutta ennen kaikkea tavoitteena on lisätä pelaajien kilpailu/ottelumääriä. Lisäksi tavoitteena on tuoda 4-peli ja mixti merkittävämpään rooliin kilpailumuotona.

Luokkamestaruussarjaa pelataan luokissa: B-E, pelimuotoina 2-peli, 4-peli ja mixti. Sarjaan kuuluu kahdet SM-arvoiset kilpailut (toinen pelataan etelässä ja toinen pohjoisessa). Näistä pelaajat saavat kaksinkertaiset pisteet. Muina ajankohtina samat luokat järjestetään sekä etelässä että pohjoisessa. Pohjoisen alueeseen kuuluvat Vaasa, Jyväskylä, Kuopio ja Joensuu, sekä siitä pohjoisemmassa sijaitsevat seurat.

Kilpailut annetaan hakuun ”minimiluokkapareina” seuraavasti:

  • NE, ME
  • ND, MD
  • NC, MC
  • NB, MB

Kaikissa luokissa pelataan 2-peli, 4-peli ja sekanelinpeli.

Minimissään kilpailunjärjestäjällä tulee olla 4 kenttää käytössä kilpailun aikana/minimiluokkapari. Samanaikaisesti voi hakea järjestettäväksi useampaa luokkaa, mikäli kenttämäärä sen sallii.

Masters-turnauksen järjestämistä haetaan samalla tavalla kuin osakilpailuita (minimiluokkaparit).

Kilpailuja pyritään myöntämään järkevästi alueen sisällä. Pohjoinen alue sopii omat kisajärjestäjät, Tennisliitto koordinoi järjestäjän Eteläisellä alueella.

Kilpailujen ajankohdat:

9.-11.2.
6.-8.4. (Luokka SM, etelässä) järjestäjä Smash
15.-17.6.
27.-29.7. (Luokka SM, järjestäjä pohjoisessa) -> Aluemestaruuskilpailut muutetaan luokkamestaruuskilpailuiksi.
7.-9.9.
19.-21.10.
23.-25.11. masters

 KANSALLISET KILPAILUT AJALLE 1.1.-31.8.2018

 Kansallisten kilpailujen hakeminen:

Kansallisten kilpailujen hakeminen tapahtuu Ässän kautta 5.-15.10.2017. Hakumenettely on hieman erilainen kuin ennen johtuen ohjelmiston vaihtumisesta. Ohjeet hakua varten löytyvät: https://www.tennis.fi/kilpailut/tournament-software/ . Kirjaattehan hakemukseen kaikki haettavat luokat.

Samalle viikonlopulle myönnetään korkeintaan kaksi A-luokkaa ja sen lisäksi yhteensä kaksi A2- tai A3 – luokkaa. Finnish Tour osakilpailun kanssa päällekkäin voi järjestää korkeintaan A3-luokan kilpailuja. Sarjatennisviikonloppuna 5.-7.1.2018 saa järjestää vain junioriluokkia.

Huom! Kilpailutoimikunta suosittelee, että A-luokat pelataan täyspitkinä otteluina (poikkeuksena Tennisliiga ja päiväkilpailut). Mikäli useampi seura hakee alueellisesti lähekkäin A-luokkaa, myönnetään kilpailu sinne missä ottelut pelataan täyspitkinä.

Muistattehan, että kaikissa virallisissa kansallisissa kilpailuissa tulee olla kilpailunjohtaja, jonka viimeisin kilpailunjohtajakoulutus on käyty viiden vuoden sisään. Kilpailunjohtajarekisteri löytyy: https://www.tennis.fi/kilpailut/kilpailunjohtajarekisteri/

4. SISÄKAUDEN 2017-2018 YLEINEN SARJATENNIS

Muistattehan, että uusien joukkueiden ilmoittautuminen ja vanhojen vetäytyminen sisäkauden sarjatennikseen tulee tehdä sähköpostilla kilpailupäällikölle viimeistään 15.9.! Tervetuloa mukaan!

Sarjakausi alkaa 1.10.2017 ja sarjaohjelma on nähtävillä Ässässä syyskuun loppuun mennessä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Kontinen ja Peers… →