Haavisto ja Blomqvist SM-finaaliin Vierumäellä

1.7.2023  |  13:54  |  Raportit

Ulkokenttien Suomen mestaruudesta pelaavat sunnuntaina kärkisijoitettu Ella Haavisto ja puolustava mestari Clarissa Blomqvist.

VÄLIERÄT
[1] Ella Haavisto, Smash – [4] Emelie Gabran, ÅLK 6-1, 6-0
[3] Clarissa Blomqvist, HTK – [5] Venla Ahti, Smash-Kotka 6-2, 1-6, 6-4

LOPPUOTTELU
[1] Ella Haavisto, Smash – [3] Clarissa Blomqvist, HTK | sunnuntai klo 11.00, Ruutu Urheilu

KAAVIOT & OHJELMA: ULKOKENTTIEN SM-KILPAILUT / 3. TEHO SPORT FINNISH TOUR
KUVAGALLERIA

Ykkössijoitettu Haavisto (Smash) on esiintynyt ennakkosijoituksensa mukaisesti, jopa ylikin. Hän on hävinnyt vain kuusi peliä pelaamissaan neljä ottelussa. Perjantaisessa puolivälierässä kaatui Eeva Ristola (Smash-Kotka) 6-0, 6-1 ja lauantain välierässä neljänneksi sijoitettu Emelie Gabran (ÅLK) 6-1, 6-0.

”Välierä oli minulta hyvä peli, pelasin fiksusti ja pysyin suunnitelmassani kiinni. Tein läpi ottelun oikeita lyöntivalintoja ja sitten syöttö sekä palautus toimivat. Hyvillä fiiliksillä kohti sunnuntain loppuottelua”, summasi Haavisto.

Haavisto on sisäkenttien Suomen mestari vuodelta 2021; nyt hän pääsee hakemaan ensimmäistä ulkokenttien mestaruuttaan Blomqvistia (HTK) vastaan.

Toisesta välierästä muodostui kolmen erän koitos, jossa momentum vaihteli pelaajien kesken voimakkaasti. Kyseessä oli viime kesän SM-finaaliuusinta Blomqvistin ja Venla Ahdin (Smash-Kotka) kesken. Ulkokenttien mestaruutta puolustava Blomqvist aloitti räväkästi ja iski nopeasti tulostaululle lukemat 6-2. Toisessa erässä puolestaan monipuolinen Ahti otti hallinnan ja pakotti ratkaisun kolmanteen erään 6-1. Ratkaisevasta erästä muodostui ottelun tasaisin. Blomqvist haistoi mahdollisuutensa 5-4 johtoasemassa ja vahva kämmenpalautus sinetöi finaalipaikan.

”Venla on upea pelaaja, arvasin että tulee taas tiukkaa. Nyt oli vähän selvemmät lukemat ensimmäisissä erissä ja kolmannesta tuli tiukempi. Ekassa erässä pääsin hyvin paukuttelemaan ja pallot pysyivät kentässä; toisessa erässä Venla paransi ja itse menetin vähän otetta. Kolmas erä oli huikean hyvä molemmilta ja oli vaikea sanoa kumpi voittaa, onnekseni se olin minä”, kommentoi Blomqvist.

Blomqvist ja Haavisto kohtasivat toisensa maaliskuussa Finnish Tourin finaalissa Jyväskylässä. Tuolloin Blomqvist voitti erin 4-6, 6-2, 6-2.

”Kovaa ja tiukkaa peliä on luvassa. Uskon, että tulee paljon hyviä palloralleja ja kovia lyöntejä.”

Seuraava uutinen: Sade siirsi miesten… →