H.Kontiselle EM-hopeaa

27.7.2008  |  13:50

Ranskan Rufin otti mestaruuden luvuin 6-4, 6-4

Henri Kontinen pelasi sunnuntain Bad Hofgasteinissa, Itävallassa alle 18-vuotiaiden poikien kaksipelin Euroopan mestaruudesta. Ykköseksi sijoitettu Kontinen kohtasi loppuottelussa kolmanneksi sijoitetun Ranskan Guillaume Rufinin, joka otti mestaruuden luvuin 6-4, 6-4.
Kontinen oli toista erää tappiolla jo 2-5, mutta pystyi kirimään ranskalaisen etumatkaa kiinni. Kontisen viimeinen tilaisuus kääntää ottelu oli Rufinin syöttäessä 5-4 johtoasemassa. Kontinen vei pelin kolme ensimmäistä pistettä, muttei onnistunut voittamaan peliä, ja Rufin sinetöi sillä mestaruuden.
Kontisen lisäksi alle 18-vuotiaiden EM-finaalissa on ollut Aki Rahunen, joka voitti mestaruuden vuonna 1989 Prahassa. Finaalissa kukistui Tsekkoslovakian Martin Damm 6-3, 6-3.
EM-hopeamitalisti Kontinen nähdään ensi viikolla 50.000$ ATP Challenger-turnauksessa, Aamulehti Tampere Openissa. Villillä kortilla mukaan pääsevä Kontinen kohtaa ensimmäisellä kierroksella Ranskan Joseph Ouannan (ATP 212).

Seuraava uutinen: Emma Laine villillä… →