H.Kontinen/Nieminen, Zopp ja Bowtell Talin ammattilaisturnausten voittoihin

17.11.2014  |  17:21

Jarkko Nieminen (vas.) ja Henri Kontinen

Henri Kontinen ja Jarkko Nieminen puolustivat menestyksekkäästi viimevuotistaIPP Openin, 50.000$ ATP Challengerin, nelinpelin voittoaan Talissa,Helsingissä.
Pari kohtasi loppuottelussa britti Jonathan Marrayn ja Saksan Phillip Petzschnerinja voitti nämä luvuin 7-6(2), 6-4. Kuten lopputuloksestakin voi päätellä,ottelu oli tasainen – ensimmäisessä erässä ei nähty syötönmurtoja, vaan ratkaisutuli tie-breakissa.  Toisessa erässäsuomalaiset mursivat vastustajansa syötön kahdesti, nämä onnistuivat viemäänJarkon syötön kerran suomalaisten johtaessa erää 5-2.
Kontisen ja Niemisen voitto tuli varsin ansiokkaasta parista: Jonathan Marray onvoittanut Wimbledonin miesten nelinpelin vuonna 2012 parinaan Tanskan Frederik Nielsenja Petzschner kaksi vuotta aiemmin Jürgen Melzerin kanssa. Tämä pari olivoittanut jo vuonna 2011 US Openin.
Henrin ja Jarkon yhteiset nelinpelit eivät aivan hetkeen jatku, sillä Henrialoittaa uuden kauden Kroatian Marcin Draganjan kanssa. Pari on tänä vuonnaollut jo kahdesti – Baselissa ja Metzissä – ATP-turnauksen finaalissa.
Kontisen ATP4p-rankingin on tuoreella ATP-listalla 46.

Zopp voitokas loppuun asti

Viron Jürgen Zopp (ATP 281) oli syystä onnellinen sunnuntaina Talissa. Hän olipäässyt IPP Openin pääsarjaan järjestäjien villillä kortilla ja pudottanut vahvanennakkosuosikki Jarkko Niemisen, toisen suomalaisen, Micke Kontisen,kahdeksanneksi sijoitetun Romanian Victor Hanescun, välierissä Valko-Venäjän EgorGerasimovin ja loppuottelussa sitten kuudenneksi sijoitetun Israelin Dudi Selan.
Turnausvoiton Zopp sinetöi kolmannella ottelupallolla; komea kämmenlentolyönti suuntautuiSelan tavoittamattomiin. Virolaisen voittolukemat olivat 6-4, 5-7, 7-6(6).
Voitto nosti Zoppin ATP-rankingia 96 sijaa ja se on 17.11. ilmestyneellälistalla nyt 189. Zoppille tämä oli hänen uransa toinen ATP Challenger -turnausvoitto.Ensimmäinen on vuodelta 2012 Kazanista. Tänä vuonna Zopp on voittanut kaksi ITFFutures -turnausta.

IPP Open 2014
50.000$ ATP Challenger
8.-16.11.2014 Tali, Helsinki
Järj: HVS
Loppuottelutulokset

Jürgen Zopp Viro (villi kortti) – Dudi Sela Israel (6.) 64 57 76(6)
Nelinpeli
Henri Kontinen/Jarkko Nieminen (1.) – Jonathan Marray Britannia/PhilippPetzschner Saksa 76(2) 64

Bowtell Aava Orto-Lääkärit Openin voittoon

Naisten 10.000$ ITF-turnaus, Aava Orto-Lääkärit Openin, kaksinpelin voittikolmanneksi sijoitettu Irlannin 21-vuotias pitkänhuiskea Amy Bowtell, jokakukisti finaalissa suoraan kahdessa erässä kuudenneksi sijoitetun, 19-vuotiaan SveitsinTess Sugnauxin.
Bowtellille tämä oli uran neljäs naisten 10.000$ ITF-turnausvoitto. Sugnaux’llejäi tavoiteltavaa, sillä hänellä ei ole vielä yhtään kaksinpelin ITF-kisavoittoa,vaikka on ollut nyt kuudesti ITF-turnauksen finaalissa.