H.Kontinen, Laaksonen ja Tenhunen saivat urheilija-apurahan

12.1.2010  |  14:00

Maanantaina 11.1. julkistettiin kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallinin myöntämät 82 kesälajien urheilijan saamat, yhteensä 952 500 euroa urheilija-apurahat.
Urheilijoista 56 edustaa olympialajeja, viisi ei-olympialajeja ja 21 vammaisurheilua.
Apurahan tavoitteena on taata urheilijalle taloudellinen perusturva ammattimaista harjoittelua ja valmentautumista varten. Verovapaa urheilija-apuraha on 15 000€ (ns. suuri apuraha) tai 7 500€ (pieni apuraha). Apurahat myönnetään veikkausvoittovaroista.
– Valtion talousarviossa on tälle vuodelle varattu huippu-urheilun kehittämiseen yhteensä 1 700 000 euroa. Tämä on noin 37 prosenttia enemmän kuin viime vuonna, kertoo Wallin.
– Tämänvuotisen valmistelun lähtökohtana on ollut se, että pitkällisen harkinnan jälkeen olemme päättäneet jakaa apurahat kaksi kertaa vuodessa. Näin heti vuoden alussa tulemme jakamaan apurahat kesälajien urheilijoille ja loppukeväästä vuorossa ovat talvilajien urheilijat. Syy tähän on se, että näin voimme aiempaa paremmin ottaa huomioon edellisen kauden kokonaismenestyksen. Tämän vuoden osalta olemme kuitenkin päättäneet poiketa käytännöstä urheilijoiden eduksi siten, että Vancouveriin valmistautuvat apurahaurheilijat saavat poikkeuksellisesti apurahaa aina maaliskuun loppuun asti. Tällä olemme halunneet turvata täyden keskittymisrauhan urheilijoille uran merkittävimpiä kilpailuja varten, Wallin jatkaa.

Suuri 15 000 euron apuraha on tarkoitettu ehdottomalla kansainvälisellä huipulla oleville yksilöurheilijoille, joilta odotetaan mitalisijaa tulevissa olympiakisoissa ja paralympiakisoissa. Pienet apurahat, joiden suuruus on 7 500 euroa, on tarkoitettu sellaisille lahjakkaille yksilölajien nuorille urheilijoille, jotka ovat jo kohtuullisesti menestyneet aikuisten kansainvälisissä arvokilpailuissa tai tasoltaan vastaavissa muissa kilpailuissa ja jotka arvioidaan lähitulevaisuuden mitaliehdokkaiksi. Ei-olympialajien osalta mitalimenestystä odotetaan lajin MM-kisoissa tai vastaavissa. Verottomia urheilija-apurahoja on myönnetty vuodesta 1995 lähtien. Esitykset apurahojen saajista tekivät Suomen Olympiakomitea ja Suomen Paralympiakomitea.

Suuri apuraha
Ammunta: Etula Pauliina, Häkkinen Henri, Kemppainen Marko, Leinonen Minna, Meriluoto Heikki, Mikkonen Jukka, Mäkelä-Nummela Satu ja Suhonen Mira
Jousiammunta: Kinnunen Osmo ja Sinisalo Saana-Maria
Judo: Kallunki Jani ja Sundberg Jaana
Keilailu: Palermaa Osku ja Pöllänen Krista
Melonta: Mikkonen Jenni ja Rikala Anne
Paini: Ala-Huikku Jarkko, Haapamäki Jani ja Välimäki Henri
Purjehdus: Klemetz Maria, Lehtinen Silja, Multala Sari ja Nirkko Tapio
Pyöräily: Ollanketo Jarmo, Sundstedt Pia ja Törmänen Marko
Pöytätennis: Miettinen Esa
Ratsastus: Karjalainen Katja ja Kivimäki Jaana
Soutu: Nieminen Minna ja Stén Sanna
Sulkapallo: Lång Ville
Suunnistus: Kauppi Minna
Taekwondo: Heino Teemu
Uinti: Seppälä Hanna-Maria
Yleisurheilu: Evilä Tommi, Järvenpää Tero, Karjalainen Olli-Pekka, Kempas Antti, Keskisalo Jukka, Kinnunen Jarkko, Mannio Ari, Ruuskanen Antti, Tähti Leo-Pekka ja Wirkkala Teemu

Pieni apuraha
Ammunta: Leskinen Lauri
Jousiammunta: Antonios Jean-Pierre ja Kallunki Keijo
Judo: Niemelä Niko-Tapio ja Virta Antti
Miekkailu: Seeve Teemu
Nyrkkeily: Koota Matti
Paini: Hakala Antti, Kaasinen Sasu, Kallio Timo, Lalli Taisto, Moisio Valtteri, Savola Sarianne, Tarino Tuomas ja Ylinen Tiina
Purjehdus: Bask Kalle, Lehtinen Lauri ja Tenkanen Tuula
Pyöräily: Mäkinen Arttu ja Turunen Aki
Soutu: Varvio Ulla
Suunnistus: Hara Marika
Tennis: Kontinen Henri, Laaksonen Henri ja Tenhunen Taneli
Uinti: Latikka Antti, Mäkinen Meri-Maari ja Pikkarainen Emilia
Voimannosto: Kokko Jussi ja Piipponen Janne
Voimistelu: Tuuha Tomi
Yleisurheilu: Eriksson Sandra, Kivinen Mikko, Lax Petteri, Mattila Esa-Pekka, Nikkanen Minna ja Salomäki Eemeli

Jaa:

Seuraava uutinen: Nuorten lahjakkuuksien tukiohjelma… →