Fed Cup-joukkue lähti Jerevaniin

24.4.2010  |  13:51

  Tenniksen naisten maajoukkue kilpailee 28.4.-1.5. Jerevanissa, Armeniassa Fed Cupin Eurooppa/Afrikan II ryhmässä, joka pelataan keskitetysti kahdeksan maan kesken.
Isäntämaan Armenian ja Suomen lisäksi II ryhmässä ovat Etelä-Afrikka, Georgia, Kreikka, Liechtenstein, Luxemburg ja Norja. Maat jaetaan tiistain 27.4. kapteenien kokouksessa pelipaikalla kahteen neljän joukkueen lohkoon, joissa kaikki pelaavat kaikkia vastaan. Tämän jälkeen lohkojen ykköset pelaavat toisen lohkon kakkosta vastaan. Näiden otteluiden voittajat nousevat Fed Cupin Eurooppa/Afrikan I ryhmään vuodeksi 2011.

Lohkojen kolmoset pelaavat puolestaan toisen lohkon nelosia vastaan ja näiden otteluiden hävinneet putoavat Fed Cupin Eurooppa/Afrikan III ryhmään vuodeksi 2011.
Suomen joukkueessa ovat HVS:n  Emma Laine, Smashin Piia Suomalainen, HVS:n Heini Salonen ja TaTS:n Saana Saarteinen.
-Emma 30:llä ja Piia 22:lla Fed Cup-maaottelullaan edustavat joukkueessa kokemusta, sanoo joukkueen tuore kapteeni Katriina Saarinen. – Vielä juniori-ikäinen Heini on mukana nyt kolmatta kertaa, mutta samoin vielä juniori Saana tekee debyyttinsä.
Joukkueen oli tarkoitus vetää valmistautumisleiri edeltävällä viikolla Helsingissä, mutta Emma Laine jäi lentorajoitusten vuoksi Belgiaan, Heini Salonen ja Saana Saarteinen Alicanteen, Espanjaan.
-Valmistautumisemme ei luonnollisesti ollut paras mahdollinen, mutta kun Armeniaan asti ollaan menossa, lähdemme hyvällä taisteluasenteella jokaiseen otteluun, totesi Saarinen.
-Emma on voittanut Fed Cupissa 25 kaksinpeliä pelaamistaan 30:stä ja 11 nelinpeliä pelaamistaan 16:sta. Hän voitti viikko sitten Belgiassa naisten 25.000$ ITF-turnauksen nelinpelin, korosti Saarinen.

Ottelut pelataan Orange Fitness & Tennis Clubin massakentillä Jerevanissa. Ensi tiistaina tiedetään, mitkä maat ovat Suomen kanssa samassa lohkossa.

Jaa:

Seuraava uutinen: Etelä-Afrikka – Suomi… →