Fazer JGP: Junioreiden SM-kilpailuiden ratkaisupelit edessä Hyvinkäällä ja Lahdessa

20.8.2023  |  20:44  |  Raportit

12- ja 16-vuotiaiden SM-kilpailut ovat käynnissä Hyvinkäällä ja Lahdessa. Kyseessä on samalla kauden 5. Fazer JGP -osakilpailu. Molemmat kilpailut ovat sunnuntaina edenneet kaksinpelien välierävaiheeseen.

Lahdessa pelataan 16-vuotiaiden osakilpailu Kisapuiston massakentillä. Yllätyksiä ei ole tyttöjen sarjassa nähty, kun välieriin ovat tiensä selvittäneet turnauksen aloittaneista neljä korkeimmalle sijoitettu pelaajaa. Kilpailun ykköseksi sijoitettu Iida Heinonen (HLK) joutui vetäytymään ennen turnauksen alkua. Välierissä kohtaavat HVS-Tennistä edustavat Emilia Lehtinen ja Linnea Venesmaa sekä Karoliina Krook (HTK) ja Liinu Heiskanen (TaTS). Poikien sarjassa kukaan välieriin yltäneistä ei ole hävinnyt erääkään pääsarjan kolmella ensimmäisellä kierroksella. Välierissä kohtaavat ykköseksi sijoitettu Oskari Paldanius (Smash) ja Lucas Eriksson (ÅLK) sekä Niklas Korsström (GT) ja Eevert Heliskoski (ETS).

Kaksinpelin välierät Lahdessa ovat ohjelmassa maanantaina klo 10 alkaen. Aamun otteluiden jälkeen pelataan poikien nelinpelin loppuottelu. Tyttöjen nelinpelin SM-kultamitalista ratkaistiin jo sunnuntaina, kun voittoa juhlivat Ilona Kanerva (HLK) ja Matilda Wennerström (HVS). Myös sekanelinpelin kultamitalit jaettiin; Suomen mestareiksi kruunattiin Akseli Tullila (VT) ja Aava Kyyhkynen (TaTS).

12-vuotiaiden SM-kilpailut pelataan Hyvinkäällä. Välierissä kohtaavat maanantaina Vanessa Lagerlöf (Smash) ja Sonia Sirenius (HVS) sekä Siiri Metsäranta (HVS) ja Stella Hanttu (ETS). Lagerlöf kukisti puolivälierissä turnauksen ykköseksi sijoitetun Lily Hagelbergin (HVS). Poikien sarjan neljän parhaan joukkoon tiensä ovat selvittäneet Mikael Lehtinen (HVS), Alexander Mononen (HVS), Adam Napari (HVS) ja Aleksi Hast (RoVS).

Hyvinkäällä on maanantaina ohjelmassa kaksinpelin välierät ja loppuottelut sekä poikien että tyttöjen nelinpelin loppuottelut. Sekanelinpelin 12-vuotiaiden Suomen mestari ratkaistaan sunnuntai-iltana.

Kaikki kilpailujen tulokset ovat nähtävissä alla olevista linkeistä.

5. FAZER JGP / SM-KILPAILUT 12V | HYVINKÄÄ, HYTS
5. FAZER JGP / SM-KILPAILUT 16V | LAHTI, LVS

16-vuotiaat

Tytöt | välieräparit
[3] Karoliina Krook (HTK) – [5] Liinu Heiskanen (TaTS)
[2] Emilia Lehtinen (HVS) – [4] Linnea Venesmaa (HVS)

Pojat | välieräparit
[1] Oskari Paldanius (Smash) – [7] Lucas Eriksson (ÅLK)
[2] Niklas Korsström (GT) – [4] Eevert Heliskoski (ETS)

12-vuotiaat

Tytöt | välieräparit
[4] Sonia Sirenius (HVS) – Vanessa Lagerlöf (Smash)
[2] Siiri Metsäranta (HVS) – [3] Stella Hanttu (ETS)

Pojat | välieräparit
[3] Alexander Mononen (HVS) – [6] Mikael Lehtinen (HVS)
[7] Aleksi Hast (RoVS) – [8] Adam Napari (HVS)

Jaa:

Seuraava uutinen: Senioreiden ulkokenttien SM-mitaleista… →