Ex-ammattilainen Paukku vuoden toisen TEHO Sport Finnish Tour -osakilpailun voittoon

28.4.2019  |  17:50  |  Raportit

Juho Paukku, parhaimmillaan ATP-listan 379. vuonna 2011, voitti Vaasassa käydyn vuoden toisen TEHO Sport Finnish Tourin osakilpailun.

Sunnuntain välieriin olivat selviytyneet yläkaaviossa viidenneksi sijoitettu Paukku (Break Point) ja sijoittamaton Jason Sormunen (TCT) sekä alakaaviossa toiseksi sijoitettu Ville-Petteri Ahti (Smash-Kotka) ja kolmanneksi sijoitettu Masi Sarpola (JTS). Viidenneksi sijoitettu Paukku oli tiputtanut puolivälierässä ykköseksi sijoitetun Lauri Kiiskin (TaTS) ja jatkoi myös semifinaalissa vakuuttavaa menoaan voittamalla Sormusen 6-4, 6-1. Alakaaviossa Ahti oli myös vakuuttavalla pelipäällä kirjauttaen 6-3, 6-3 -voittolukemat Sarpolasta.

Loppuottelussa kohtasivat 32-vuotias ex-ammattilainen Paukku ja tämän hetken yksi Suomen kansallisista kärkipelaajista 23-vuotias Ahti. Ahti on Suomen rankinglistalla kahdeksantena ja Paukku löytyy sijalta 16. Finaalin avauserä mentiin täysin painavat peruslyönnit omaavan Ahdin tahtipuikon mukaan – tulostaululle kirjattiin lukemat 6-1. Vasenkätinen Paukku löysi toisessa erässä peliään ja hän saikin käännettyä erän itselleen luvuin 6-2. Paukku jatkoi vahvasti myös ratkaisevassa erässä ja lopulta Paukku pääsikin juhlimaan TEHO Sport Finnish Tourin vuoden toisena osakilpailun voittoa lukemin 1-6, 6-2, 6-3. Paukku kuittasi turnausvoitosta 2000 euroa ja Ahti finaalipaikasta 1000 euroa.

– Tiukka viikonloppu takana, kun 28 tuntiin mahtui neljä ottelua. Pelini kulki kuitenkin hyvin. Finaalin ensimmäisen erän Ville-Petteri pelasi lähes virheettömästi ja muutenkin hyvin. Sain syötön toimimaan paremmin ensimmäisen erän jälkeen. Muuten oli molemmilta tasaista peliä ja kiirettä piti. Myös pallojen kuluminen auttoi minua pääsemään peliin mukaan. Kolmannessa erässä syötin paremmin, muuten aika samanlainen erä kuin ensimmäinenkin, kommentoi Paukku.

Tennis kuuluu edelleen Paukun elämään, vaikkakin ammattilaiskentät ovat jo jääneet tovi sitten taka-alalle. Paukun pelikunto on ollut viime aikoina hyvä, mistä on osoituksena nyt tullut turnausvoitto sekä viime kauden TEHO Sport Tennisliigan runkosarjan parhaan miespelaajan palkinto.

– Tennis menee nykyään hyvänä harrastuksena, pitää edes vähän toimistotyöläisen kuntoa yllä, kertoi Paukku tenniksen roolista nykyarjessaan.

Ahti on aloittanut Finnish Tour -kauden hienosti, sillä hän ylsi myös Jyväskylän avausosakilpailun loppuotteluun.

– Ihan hyvä fiilis jäi kisoista. Pelasin tasaisen hyvin läpi kisan, johon olen tyytyväinen. Finaalissa olin selkeästi niskan päällä ensimmäisen erän, mutta Juho pelasi todella hyvin kaksi seuraavaa. En saanut enää käännettyä ratkaisevia geimejä lopussa itselleni, kertoi finalisti Ahti.

Ahti kertoo olevansa tyytyväinen kauden aloitukseensa Suomen kansallisessa kärkisarjassa, jonka osakilpailuissa kotkalainen nähdään myös jatkossakin.

– Tarkoituksenani on pelata kaikki Finnish Tourin osakilpailut tänä vuonna. Sarja kuuluu olennaisena osana tämän vuoden kilpailukalenteriini. Pelaan tänä vuonna myös muutamia ITF World Tennis Tourin ammattilaiskilpailuja. Näiden osalta kalenterini on vielä hieman auki.

TULOKSET

TEHO Sport Finnish Tour siirtyy ulkokentille – seuraava osakilpailu Kaarinassa 17.-19.5.

TEHO Sport Finnish Tourin sarjakausi jatkuu jo muutaman viikon kuluttua 17.-19.5. Kaarinassa Åbo Lawn-Tennis Klubbin isännöimänä. Turnaus pelataan ulkokentillä ja sarjoina ovat niin naisten kuin miesten kaksinpeli. Ilmoittautuminen kilpailuun on käynnissä ja se päättyy 5.5.

ILMOITTAUTUMINEN

TEHO SPORT FINNISH TOUR OSAKILPAILUVOITTAJAT 2019

1. OSAKILPAILU | JYVÄSKYLÄ 29.-31.3.
Miehet: Harri Heliövaara, Sata
Naiset: Laura Hietaranta, HVS-Tennis

2. OSAKILPAILU | VAASA 26.-28.4.
Miehet: Juho Paukku, Break Point

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 18/2019 – →