Espanja toiseen DC-voittoonsa

6.12.2004  |  10:00

Espanja kukisti USAn 3-2 Davis Cupin finaalissa

Espanja otti tennishistoriansa toisen Davis Cup-voittonsa kukistamalla 3.-5.12. USAn 3-2 finaalissa kotikentällään Sevillassa. Edellinen voitto on vuodelta 2000. Tuolloin kukistui Australia Barcelonassa.
Espanja otti ensimmäisenä pelipäivänä vakuuttavan 2-0 johdon Yhdysvalloista, kun Carlos Moya voitti suoraan kolmessa erässä Mardy Fishin 64 62 63 ja ensimmäistä vuottaa Davis Cupia pelaava 18-vuotias Rafael Nadal Andy Roddickin 67(6) 62 76(6) 62. Ottelu kesti 3 tuntia ja 38 minuuttia.
Yhdysvalloille antoi vielä toivoa lauantainen nelinpeli, jossa Bryanin kaksoset Bob ja Mike kukistivat puolessatoista tunnissa Juan Carlos Ferreron ja Tommy Rebredon 60 63 62. Tämä oli Bryanien neljäs Davis Cupin nelinpeliottelu, jonka he ovat voittaneet erääkään menettämättä.
Sunnuntaina Carlos Moya nousi espanjalaisten suureksi sankariksi kukistamalla Andy Roddickin 62 76(1) 76(5) ja sinetöimällä näin Espanjan voiton. Mardy Fish kaunisteli USAn tappiolukemat 2-3:een voittamalla merkityksettömässä kaksinpelissä Tommy Robredon 76(2) 62.
Davis Cup jatkuu maailmanlohkon osalta 4.-6.3. Espanja kohtaa Slovakian vieraskentällä, USA kotonaan Kroatian.

Seuraava uutinen: HVS ja TaTS… →