Ensikertalaiset Ahti ja Sarpola TEHO Sport Finnish Tourin voittoihin Kotkassa

6.10.2019  |  20:27  |  Raportit

Kotkassa TEHO Sport Finnish Tourilla nähtiin jälleen uudet turnausvoittajat, kun mestaruuksia juhlivat kotikentällään Venla Ahti (Smash-Kotka) ja Masi Sarpola (HVS).

Kotkalaissyntyiset Ahti ja Haavisto tarjoilivat jännitysnäytelmän – ”Oma pelini kulki onneksi tosi hyvin”

Naisten loppuottelussa kohtasivat kotkalaisten iloksi kaksi syntyperäistä kotkalaista, 18-vuotias Venla Ahti (Smash-Kotka) ja 17-vuotias Ella Haavisto (Smash). Neljänneksi sijoitettu Ahti voitti yläkaavion välierässä Emilia Hartmanin (TaTS) 6-2, 6-3 ja kolmanneksi sijoitettu Haavisto kukisti toiseksi sijoitetun Emma Eerolan (TaTS) 6-1, 6-4. Molemmat pelaajat hakivat uransa ensimmäistä Finnish Tour -turnausvoittoa.

Loppuottelusta kehkeytyi viihdyttävä ja korkeatasoinen. Haavisto nappasi avauserän 7-5 ja Ahti toisen 6-4. Tässä vaiheessa ottelua oli takana jo yli kaksi tuntia. Valitettavasti Ahdin johtaessa kolmatta erää 3-1 joutui Haavisto antamaan luovutuksen heikon olon johdosta. Näin Ahti pääsi juhlimaan ensimmäistä Finnish Tour -turnausvoittoaan kotikentällään.

– Todella hyvältä tuntuu! Lähdin finaaliin sillä asenteella, että nyt on pakko pelata kovaa, koska Ella on ollut hyvässä iskussa. Oma pelini kulki onneksi tosi hyvin. Ei sitä voittoa kuitenkaan pelinkään aikana uskaltanut odottaa ja koko ajan keskityin vaan yhteen pisteeseen kerrallaan. Ottelu loppui harmittavasti, mutta oli siisti fiilis taistella Ellan kanssa ne reilut kaksi erää, kommentoi Ahti.

TULOKSET

Sarpola kukisti Löfmanin ja tuuletti ensimmäistä turnausvoittoaan Finnish Tourilla – ”Sain pelattua koko kisan tasaisen hyvin”

Myös miesten puolella oli varmaa, että uusi turnausvoittaja saadaan Finnish Tourin historiankirjoihin. Kolmanneksi sijoitettu jyväskyläläislähtöinen 20-vuotias Masi Sarpola (HVS) voitti välierässä Hermanni Tiaisen (Smash) 6-4, 6-1 ja turnauksen suuryllättäjä 17-vuotias Aleksi Löfman (HVS) tiputti jatkosta kotiyleisön suosikin Ville-Petteri Ahdin (Smash-Kotka) 6-4, 7-6.

Miestenkin finaalista tuli erittäin tasaväkinen ja jännittävä, kun Löfman vei avauserän 7-5 ja Sarpola toisen 6-4. Kolmannessa erässä Sarpolan lyönneissä oli hieman enemmän terävyyttä, mikä toi turnausvoiton lopulta erin 5-7, 6-4, 6-3.

– Sain pelattua koko kisan tasaisen hyvin – ei mitään maagista peliä ja parannettavaakin löytyy, mutta tästä on hyvä lähteä eteenpäin. Eikä unohdeta tietenkään miten hyvin Aleksi pelasi koko turnauksessa. Nyt tiukat pallot vaan kääntyi mulle ja ehkä henkisesti olin hieman tänään vahvempi, kertoi Sarpola.

Kyseessä oli Löfmanin uran ensimmäinen finaalipaikka ja Sarpolan kolmas Finnish Tourilla.