Ensikertalainen vastaan hallitseva mestari

20.11.2023  |  13:38  |  Ennakot

Tiistai. Pelipäivä. Historiallinen MM-puolivälierä: Suomi – Kanada.

Suomen, Porsche Davis Cup Team Finland, ja Kanadan välinen ottelu on Davis Cup -finaalivaiheen ensimmäinen koitos. Ottelu alkaa paikallista aikaa klo 16.00, eli Suomen aikaa klo 17.00. TV2 ja YLE Areena näyttävät ottelun suorana. Kapteeni Jarkko Nieminen odottaa tulevasta ottelusta pienten marginaalien koitosta.

”Vaaditaan parasta peliä joukkueeltamme ja venymiskykyä. Kanadan kokoonpano on hieman kysymysmerkki, heillä on monia eri vaihtoehtoja. Varmasti on luvassa pienten marginaalien tapahtuma.”

Joukkueiden pelaavat kokoonpanot julkaistaan pelipäivänä klo 15.00.

Kanadan joukkueen muodostavat Felix Auger-Aliassime (ATP-29), Milos Raonic (ATP-318, entinen ATP-3), Gabriel Diallo (ATP-139), Alexis Galarneau (ATP-203) ja Vasek Pospisil (ATP-434).

 

Suomen joukkueen muodostavat Emil Ruusuvuori (ATP-69), Otto Virtanen (ATP-171), Patrick Kaukovalta (ATP-782), Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-29) ja Patrik Niklas-Salminen (nelinpelin ATP-123).

 

TUTUSTU MM-KISASIVUSTOON
KUVAGALLERIA

Dancevic: ”Suomi on varmasti erittäin motivoitunut”

Kanada on hallitseva maailmanmestari; joukkueen kapteeni Frank Dancevic kertoo ettei joukkueensa ota paineita tästä tilanteesta.

”Se oli iso juttu voittaa viime vuonna ja olisihan se hienoa voittaa myös tänä vuonna. Suoraan sanottuna emme tunne painetta, vaan enemmänkin rentoutta siitä, että olemme jo näyttäneet pystyvämme voittamaan.”

Dancevic korostaa paikalla olevan kahdeksan parasta maata, eli helppoja otteluita ei ole olemassa.

”Ensimmäiset ottelut ovat aina haastavia, kun totumme olosuhteisiin ja eri pelaajiin. Tämä on ensimmäinen kerta Suomelle tällä tasolla, joten he ovat varmasti erittäin motivoituneita.”

Heliövaara ja Ruusuvuori hyvällä ja odottavalla fiiliksellä

Suomen joukkueen kokenein pelaaja Harri Heliövaara kertoo puolestaan joukkueen tehneen hyviä havaintoja Kanadasta treenipäivien aikana.

”Uskoa on tullut treenipäivien aikana, että pystymme kaikki voittamaan. Kanada ei missään nimessä ole voittamaton, vaikka joukkueeseen kuuluu muutamia maailman kärkipelaajia. Alustaan on heillä ollut hakemista ja aika pieniä treenimääriä joukkueesta on havaittu. Semmoisia pieniä juttuja nähty, että kuka treenaa ja kuka ei; olisiko jotain vammaa taustalla? Tosi mielenkiintoista, ei tietenkään tiedä mikä todellisuus on.”

”Kolme ottelua ja olisimme Davis Cupin mestareita. Onnistumisia se vaatii, mutta matsi kerrallaan eteenpäin ja annetaan sen tapahtua.”

Suomen ykköspelaaja Emil Ruusuvuoren kasvoille leviää leveä hymy, kun hän kuulee paikalle olevan tulossa tuhansittain suomalaisia.

”Ihan sikamageeta! Ei voi kuin kiittää jo etukäteen ja varmasti vielä enemmän jälkikäteen. Meillä on joukkueessa tosi hyvä ja odottava fiilis ennen avauspeliä.”

DAVIS CUP FINALS, THE FINAL 8 | MALAGA 21.-26.11.2023
Yläkaavio
Kanada – Suomi
Tsekki – Australia

Alakaavio
Hollanti – Italia
Iso-Britannia – Serbia

OTTELUOHJELMA
Tiistai 21.11. klo 16.00 (CET) | Suomi – Kanada
Keskiviikko 22.11. klo 16.00 (CET) | Tšekki – Australia
Torstai 23.11. | klo 10.00 (CET)  Italia – Hollanti & klo 16.00 (CET) Iso-Britannia – Serbia
Perjantai 24.11. klo 16.00 (CET) | 1. välierä
Lauantai 25.11. klo 12.00 (CET) | 2. välierä
Sunnuntai 26.11. klo 16.00 (CET) | Loppuottelu

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori ei ole… →