Ennätysmäärä pelaajia Helsinki Midnight Sun Senior Openissa 24.-29.7.

20.7.2018  |  11:36  |  Ennakot

Helsingissä Kalastajatorpan kentillä alkaa ensi viikon tiistaina kansainvälinen senioriturnaus Helsinki Midnight Sun Open by Freja. Neljättä kertaa järjestettävässä turnauksessa on tänä vuonna mukana ennätysmäärä pelaajia, yli 200 tennistaituria tavoittelee mestaruuspokaaleja.

Turnaus on ITF Senior Cirquitin 2. kategorian turnaus, jossa 40-75 -vuotiaat pelaavat kaksin- ja nelinpelejä sekä sekanelinpelejä. Turnaukseen on ilmoittautunut pelaajia ympäri maailmaa – edustettuina ovat muun muassa Pohjoismaat, Australia, Japani ja useat Keski-Euroopan maat.

– Järjestelyt ovat sujuneet hyvin. Pelaajamäärä nousi viime vuodesta neljänneksellä ja tämä on turnaushistoriamme suurin tapahtuma. Kisan maine on kiirinyt ja olemme saaneet positiivista palautetta aikaisemmilta vuosilta, eli olemme tehneet asioita oikein, kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Riku Helminen kommentoi alkavaa turnausrupeamaa.

Helminen nostaa esille otteluiden lisäksi vapaaehtoisten ja yhteistyökumppanien tärkeyden sekä viihtyvyyteen panostamisen.

– Meillä on hieno joukko vapaaehtoisia, jotka tekevät pitkää päivää turnauksen mahdollistamiseksi – kiitos heille. Lisäksi yhteistyökumppanimme, pääyhteistyökumppani Frejan johdolla, ovat erittäin tärkeitä. Itse tapahtumaviikolla pyrimme myös panostamaan pelaajien ja katsojien viihtymiseen. Esimerkiksi tarjoamme pelaajille kuljetukset pelipaikoille, järjestämme pelaajien illan ja meillä on myös live-musiikkia tarjolla.

Suomen kärkipelaajia ja maailman top50-pelaajia

Turnaukseen osallistuvat suomalaiset ikäluokkiensa kärkipelaajat sekä paikalla on myös useita ikäluokkiensa maailman TOP50-pelaajia. Muutamina nostoina mainittakoon australialaiset Terry Deeth (miehet 50-vuotta maailmanlistan 3.) ja Stephen Dance (M60, maailmanlistan 16.), saksalainen Gabriel Monroy (M60, maailmanlistan 12.), japanilainen Ryoko Yomoda (N40, maailmanlistan 15.), valkovenäläinen Ekaterina Sudnik (N45, maailmanlistan 14.) ja saksalainen Nanda Fischer (N75, maailmanlistan 17.).

Helminen mainitsee yhtenä mielenkiintoisena suomalaisnostona Teemu Selänteen, joka saapuu puolustamaan viime vuotista mestaruuttaan 45-vuotiaiden kaksinpeliin. Selänteen ensimmäinen ottelu on tiistaina 24.7. aikaisintaan klo 16:00. Samassa sarjassa pelaa myös MM-kilpailuihin valmistautuva Alexander Lindholm.

Suuren osallistujamäärän johdosta osa otteluista pelataan Kalastajatorpan lisäksi Talin Tenniskeskuksella. Sateen sattuessa pelipaikkana toimii Talin Tenniskeskus. Turnauksen avauspäivä on tiistai 24.7. ja finaalipäivä on 29.7.

KAAVIOT
HELSINKI MIDNIGHT SUN OPEN -KOTISIVUT

Hangon Scandinavian EB Championships -turnaus 30.7.-5.8. jatkaa kansainvälisiä senioriotteluita

Kansainväliset senioriturnaukset jatkuvat heti Helsinki Midnight Sun Openin jälkeen, kun Hangossa pelataan ITF:n korkeimman A-kategorian Scandinavian EB Championships -turnaus 30.7.-5.8. Hangossakin nähdään yli 200 pelaajaa yli 20 maasta pelaamassa.

SCANDINAVIAN EB CHAMPIONSHIPS 30.7.-5.8.

Jaa:

Seuraava uutinen: Niklas-Salminen välierissä Virossa… →