Emmalle tappio, Jarkko kohtaa Agassin

23.5.2005  |  09:00

Ranskan avoimet käynnistyy pääsarjoilla tänään

Emma Laine taisteli kaksi tuntia ja 42 minuuttia Ranskan avointen naisten kaksinpelin pääsarjapaikasta, joka oli panoksena hänen karsintojen kolmannen kierroksen ottelussaan Argentiinan Clarisa Fernandezia vastaan. Ensimmäisessä erässä Laine nousi tappioasemasta erävoittoon, joka tuli tie-breakin kautta 7-6(4). Myös toisen erän ratkaisua haettiin tie-breakilla, jonka puolestaan voitti argentiinalainen 7-6(5). Kolmannessa erässä Fernandez meni menojaan ja otti 34 minuutissa voiton 6-1.
Pääsarjassa arpa heitti Fernandezin Venäjän Tatiana Panovaa vastaan.
Laine kuittasi karsintojen kolmannelta kierrokselta 6.600 euroa ja sai 21 WTA-pistettä sekä bonuspisteitä kahdesta voitostaan.

Jarkko Nieminen kohtaa pääsarjan ensimmäisellä kierroksella kuudenneksi sijoitetun Andre Agassin, joka pelasi Roland Garrosilla ensimmäisen kerran vuonna 1987, kun Jarkko oli 6-vuotias. Agassin meriitteihin kuuluu Ranskan avointen voitto vuonna 1999 ja finaalipaikat vuosilta 1990-91.
Nieminen ja Agassi ovat kohdanneet vuonna 2003 Miamin turnauksessa, jolloin Agassi otti voiton luvuin 6-2, 6-0. Viime viikonvaihteessa miehet harjoittelivat kerran yhdessä Roland Garrosilla massalla.