Emma SALK Ladies -finaalissa

21.2.2005  |  10:20

Savchuk otti kolmannen 25.000$ ITF-voittonsa

Emma Laine (WTA 157) eteni Tukholmassa 25.000$ SALK Ladies-turnauksen loppuotteluun. Välierissä ja loppuottelussa ykkössijoitettu Emma kohtasi karsijapelaajat. Välierissä kukistui Kroatian Matea Mezak (WTA 327) 6-1, 6-1, mutta loppuottelussa oli Ukrainan Olga Savchuk (WTA 281) luvuin 6-1, 6-2 häntä parempi. Finaali kesti 1,5 tuntia.
-Tämän kanssa oli vähän kuin puolivälierä- ja välieräottelussani. Luvut näyttivät helppoa ottelua voittajalle, mutta kummassakin ottelussa pelattiin tosi tiukkoja geimejä. Finaalissa olin valitettavasti vastaanottava osapuoli, harmitteli Emma ottelun jälkeen.
Laine kertoi syöttäneensä koko turnauksen ajan hyvin, mutta finaalissa ei syöttö enää mennyt yhtä hyvin. SALK Ladies oli Emman kolmas perättäinen kisa.
-Perjantaina nelinpelin puolivälieräottelussa jouduin ottamaan lääkintätauon, kun reidessä tuntui kireyttä. Pelasin lopun turnauksen reisi teipattuna, kertoi Emma. – Sen puolesta pystyin ihan hyvin pelaamaan, mutta ehkä kroppa oli finaalissa jo hieman väsynyt, kun en saanut paras itsestäni irti.
Emma kehui Olga Savchukin, 17, hyvää peliä. Aivan pystymetsästä ukrainalainen ei tullut, sillä Savchuk voitti jo toissa kesänä ensimmäisen naisten ”kymppitonnin” Venäjällä.  SALK Ladies oli hänelle jo kolmas 25.000$ ITF-turnausvoitto. Ensimmäinen on syyskuulta 2003 Zhukovskijista Venäjältä ja toinen lokakuulta 2004 Minskistä Valko-Venäjältä. Savchuk pelaa vielä myös juniorien ITF-pistekisoja ja on siinä rankingissa sijalla 44.
Nelinpelissä Emma ja Essi Laine etenivät välieriin, jossa neljänneksi sijoitettu hollantilaispari Michelle Gerards ja Anousjka van Exel olivat luvuin 6-4, 7-6 parempia.
Kokonaisuudessaan Emma oli kisaan tyytyväinen, kokihan hän viime vuonna samassa turnauksessa, joka pelattiin toukokuussa ulkona massalla, kaksinpelissä tappion ensimmäisellä kierroksella ja nelinpelissä puolivälierissä. Emman kaksinpeliranking on 21.2. ilmestyneellä listalla 158 ja nelinpeliranking 168.
Laineen kalenterissa on parin viikon tauko. Alkuviikosta hän päättää, suuntautuuko kilpailumatka maaliskuussa Eurooppaan vai uudelle mantereelle.