Emma Laine ja Juho Paukku Suomen mestareiksi

29.6.2014  |  11:53

Naisten kaksinpelin ulkokenttien Suomen mestaruutta tavoitteli lauantainakeltanokka, 13-vuotias Oona Orpana ja 28-vuotias ?konkari? Emma Laine, molemmatHVS-Tenniksestä.
Emma Laine otti ensimmäisen naisten mestaruuden 14 vuotta sitten, vuonna 2000, vainvuotta vanhempana kuin lauantainen vastustajansa Oona. Sen jälkeen Emma uusimestaruuden vuoden 2004 ja 2005.
Paluuta ammattilaiskentille tekevä Emma selvitti tiensä mestaruuteen varsinvaivatta. HLK:n Eliisa Lindfors, LVS:n Veera Nurmi sekä HVS:n Lila Humaloja jaOona Orpana eivät pystyneet horjuttamaan kokenutta ammattilaista. Hän menettineljässä ottelussa vain kymmenen peliä yhteensä.
Kisan suuryllättäjä, hopeaa voittanut Oona Orpana joutui aluksi uurastamaankolme kolmieräistä kukistaessaan Smashin Kristina Parviaisen, kakkossijoitetunTaTS:n Ella Leivon ja puolivälierissä viidenneksi sijoitetun TaTS:n TanjaTuomen. Välierissä Oona voitti TaTS:n Annika Sillanpään (8.) vain kolme peliämenettäen. Loppuottelussa Emma Laine kukisti Oonan 6-1, 6-2.

HVS:n naiset veivät kaikki mestaruudet Kulosaaressa. Lila Humaloja, 16, jaOlivia Pimiä, 18, jotka ovat mainiosti menestyneet juniorien kansanvälistenkisojen nelinpeleissä, ottivat nyt ensimmäisen naisten Suomen mestaruuden, Parikukisti loppuottelussa tamperelaiset Ella Leivon ja Annika Sillanpään suoraankahdessa erässä.

Miesten kaksinpelin finaali, jossa vastakkain olivat vuoden 2007 mestari Break Pointin Juho Paukku jasijoittamaton ÅLK:n Eero Vasa, jouduttiin sateen takia pelaamaan maanantaina. Eero oli yllättänyt toisella kierroksella ykkössijoitetun TaTS:n Henrik Sillanpäänsuoraan kahdessa erässä. Voitot TaTS:nPyry Hyrkkösestä ja HVS:n Ristomatti Lannesta (5.) tulivat nekin ilmanerätappioita. Juho Paukku oli ennen finaalia ollut varsin suvereeni Emma Laineen tavoin. Eniten häneltä pelejä,viisi, voitti välierissä LVS:n Jesse Kiuru (6.). Finaalista muodostui kuitenkin varsinainen trilleri, sillä Juho vei voiton lopulta lukemin 6-3, 6-7(7), 7-5. Suomen mestaruus oli Juholle toinen ulkokentillä ja viides sisäkentät mukaan lukien.

Nuoret mestarit saatiin myös miesten nelinpeliin, kun TVS:n Henrik Sinkko, 19,  ja HVS:n Panu Virtanen, 18, voittivatloppuottelussa TaTS:n Patrik Niklas-Salmisen ja ÅLK:n Eero Vasan. Ratkaisuahaettiin ottelutie-breakista, jonka Panu ja Henrik voittivat lopulta 11-9. Panu on toisen polven miesten ulkokenttien nelinpelin mestari ? hänen isänsäPasi voitti miesten nelinpelin vuonna 1993 parinaan HVS:n Janne Holtari.

Seuraava uutinen: Herkko Pöllänen Pittsburgissa… →