Emma kahdessa finaalissa

23.8.2004  |  09:30

Emma Laine voitti nelinpelin ja oli kaksinpelin finaalissa Belgiassa

Emma Laine eteni viikonvaihteessa kahteen loppuotteluun naisten 10.000.4 ITF -turnauksessa Westendessa, Belgiassa.
Kaksinpelissä ykköseksi sijoitettu Laine voitti puolivälierissä 16v. tyttöjen Euroopan mestaruuden heinäkuussa voittaneen Espanjan Carla Suarez Navarron 4-6, 6-3, 6-1. Suarez Navarro (WTA 1048) tuli tähän kisaan karsintojen kautta. Välierissä Laine kohtasi Ranskan Laurence Combesin (WTA 628), joka kukistui luvuin 6-4, 2-6, 6-1. Myös loppuottelusta tuli pitkä ja tasaväkinen. Siinä kisan viidenneksi sijoitettu Belgian Leslie Butkiewicz vei voiton kahdella tie-break -erällä luvuin 7-6(4), 7-6(4). Tämä oli laineen viides naisten ITF-turnauksen finaali, niistä hän on voittanut kolme 10.000$ -turnausta, tammikuussa Tiptonissa, Englannissa, helmikuussa Capriolossa, Italiassa ja huhtikuussa Torre del Grecossa, Italiassa. Finaalitappio on tullut Westenden turnauksen lisäksi maaliskuussa Pietarissa 50.000$ -kisassa.
Nelinpelissä Laine ja hänen tsekkiparinsa Veronika Chvojkova pelasivat ensimmäisen kerran parina. Kaksikko oli sijoittamaton, mutta se ei tahtia haitannut. Ensimmäisellä kierroksella kukistuivat belgialaiset Evy Last ja Patty van Acker 6-1, 6-0, puolivälierissä ykköseksi sijoitetut Belgian Leslie Butkiewicz ja Eveline Vanhufte 7-6(2), 6-1. Välierissä neljänneksi sijoitetut Ranskan Emilie Bacquet ja Belgian Cecile Baijot kukistuivat 6-2, 6-2 ja finaalissa kolmossijoitettu pari Janette Bejlkova Tshekki/Tatjana Malek Saksa 6-4, 7-5. Finaalin toisesta erää Bejlkova/Malek johti 5-3 ja heillä oli kaksi eräpalloakin, mutta Laine ja Chvojkova kestivät paineen. Tämä on Laineen toinen naisten 10.000$ -turnauksen nelinpelin voitto. Ensimmäinen oli helmikuussa Capriolossa, Italiassa ja parina oli tuolloin Essi Laine.
Tällä viikolla Laine pelaa Tre Castagnissa, Sisiliassa 10.000$ ITF-turnauksen. Sekin pelataan kovalla alustalla, kuten Westende.
(RN)

Naisten 10.000$ ITF-turnaus
Westende, Belgia

Puolivälieriä: Emma Laine (1.) – Carla Suarez Navarro Espanja (karsija) 46 63 61
Välieriä: Laine – Laurence Combes Ranska 64 26 60
Loppuottelu: Leslie Butkiewicz Belgia (5.) – Laine 76(4) 76(4)

Nelinpeli
1.kierrosta: Veronika Chvojkova Tshekki/Laine – Evy Last/Patty van Acker Belgia 61 60
Puolivälieriä: Chvojkova/Laine – Butkiewicz/Evelina Vanhufte Belgia (1.) 76(2) 61
Välieriä: Chvojkova/Laine – Emilie Bacquet Ranska/Cecile Baijot Belgia (4.) 62 62
Loppuottelu: Chvojkova/Laine – Janette Bejlkova Tshekki/Tatjana Malek Saksa (3.) 64 75

Seuraava uutinen: Nieminen Long Islandilla… →