Emil Ruusuvuorelle uran kolmas kaksinpelin ITF-turnausvoitto

1.9.2018  |  23:10  |  Raportit

19-vuotias Emil Ruusuvuori on voittanut uransa kolmannen ITF-turnauksen kaksinpelin Italian Piombinossa.

Kovilla kentillä pelatussa $15,000 ITF-turnauksessa Ruusuvuori (ATP-439) oli erittäin vakuuttavassa vireessä alusta loppuun asti. Suomalainen eteni loppuotteluun voitettuaan neljä italialaista ilman erätappioita. Ykköseksi sijoitettu Ruusuvuori kukisti puolivälierässä viidenneksi sijoitetun Luca Giacominin (ATP-594) 6-3, 6-4 ja välierässä kolmanneksi sijoitetun Francesco Vilardon (ATP-523) 6-3, 6-2.

Loppuottelussa vastaan asettui seitsemänneksi sijoitettu saksalainen Sami Reinwein (ATP-791). 26-vuotias saksalainen oli myös edennyt loppuotteluun ilman erätappioita. Ruusuvuori kertoi välierävoittonsa jälkeen tykkäävänsä turnauksen erittäin nopeista kentistä ja se näkyi myös lauantaisessa finaalissa. Nuori tennislupaus oli alusta alkaen kuskin paikalla ja onnistui pitämään ottelun hallussaan vahvojen peruslyöntiensä turvin. Lopulta Ruusuvuori pääsi juhlimaan turnausvoittoa erin 6-1, 6-2 – ottelu kesti vain tasan tunnin.

– Koko viikon pystyin pelaamaan tasaista hyökkäävää peliä, mikä jatkui myös finaalissa. Pystyin pelaamaan omaa hyvää peliä koko viikon, kun olin mentaalisesti niin hyvin läsnä joka pisteessä ottelusta otteluun, tyytyväinen Ruusuvuori kommentoi.

TULOKSET

Emil Ruusuvuori, kuva: Piombinon ITF-turnaus

Kaksinpelin turnausvoitto on Ruusuvuoren uran kolmas ITF-tasolla. Aiemmat voitot tulivat niin ikään kovilla kentillä tämän vuoden touko-kesäkuun vaihteessa Espanjassa ja viime marraskuussa Talin Tenniskeskuksella Helsingissä. Myös nelinpelissä suomalaisella on kolme turnausvoittoa, joista jokainen on tullut tämän vuoden aikana.

Turnausvoitto nostaa Ruusuvuoren hänen uransa korkeimpaan sijoitukseen maailmanlistalla. Hän tulee nousemaan 400 parhaan joukkoon reilun viikon päästä julkaistavalla listalla. Ruusuvuoren nousu maailmanlistalla on ollut hienoa tänä vuonna, sillä hän aloitti vuoden sijalta 671.

Jaa:

Seuraava uutinen: Seurasiirrot sisäkaudelle 2018-2019… →