Ella Leivo tuplavoittaja Pajulahdessa

19.6.2009  |  09:00

Leskinen ja Telinkangas perjantaina loppuotteluissa

Tennis Europe Junior Tour-turnauksessa pelataan perjantaina Pajulahdessa vielä kolme kaksinpeliluokkien loppuottelua. Nelinpelin finaalit ja tytöt 16v-luokan loppuottelut käytiin torstaina.
Tanskan Anna Signe Rasmussen oli voittanut tytöt 16v-luokan puolivälierissä kakkossijoitetun Smashin Julianna Heinon ja välierissä viidenneksi sijoitetun TaTS:n Annika Sillanpään kolmessa erässä, mutta loppuottelussa ykkössijoitettu TaTS:n Ella Leivo otti hänestä voiton luvuin 6-1, 7-5 vieden näin luokkavoiton. Eikä vain yhtä, vaan ikäluokkansa nelinpelissä Ella ja Annika Sillanpää voittivat Smashin Julianna Heinon ja Hanna Tolosen 6-3, 6-3.
Myös poikien 16v-luokan kaksinpelissä saatetaan saada suomalaisvoittaja, sillä TVS:n kuudenneksi sijoitettu Santtu Leskinen on edennyt loppuotteluun, jossa kohtaa neljänneksi sijoitetun britti David Hodgettsin. Leskinen pudotti kakkoseksi sijoitetun Venäjän Sergei Dorozhkinin puolivälierissä, Hodgetts puolestaan puolivälierissä Smashin Nicolas Nietosvaaran (5.) ja välierissä Smashin Aaro Heimosen (1.), molemmat kolmessa erässä. Smashin pojat saivat lohtua nelinpelin turnausvoitosta: he kukistivat loppuottelussa TaTS:n Saska Huttusen ja Matias Kallion 6-3, 6-2.
Myös 14v poikien kaksinpelin loppuottelussa on suomalaisedustus: VT:n Valtteri Telinkangas (2.) kohtaa siinä britti Tom Colautti, joka on tähän asti selvinnyt erämenetyksittä. Pojat kohtasivat jo nelinpelin välierissä, josta Colautti ja John Boden menivät jatkoon kukistamalla Valtterin ja Elmo Kekkosen 6-3, 6-3. Colautti ja Boden voittivat loppuottelussa ÅLK:n Henrik Sinkon ja HVS:n Alex Hedmanin 6-1, 7-5.
Tytöt 14v-luokan kaksinpelissä viimeinen suormalainen oli puolivälieriin edennyt Smashin Petra Piirtola, joka hävisi Latvian Madara Straumelle. Luokkavoitosta käyvät perjantaina kisaa Venäjän Irina Chernaya (1.) ja Viron Sandra Savvest (5.) . Savvest ja Tatjana Vorobjova voittivat luokan nelinpelin loppuottelussa Grace Dixonin ja Straumen 6-4, 3-6, [11-9].

Seuraava uutinen: M.Kontinen puolivälierissä Casablancassa… →